20040430

VIIMANE PÄEV

täna on viimane päev, kus Eesti ei ole Euroopa Liidus. Täna on viimane päev, kus ma olen tööl. Täna on viimane päev, kus ma olen Eestis enne Serbia reisu. Täna on aprlilli viimane päev. Ja hommikul on kell seitse. Ja päike päris kohe paistab. Viimane päev on positiivne

20040418

PLASTILINE TEATER

Ma käisin täna eriskummalises teatris. Sellisesse polnud varem sattunud. Lavakad mängisid lavakunstikateedris tsehhovi kolme õde. Pepelajevi plastiline teater. Etendus käis korraga kolmes saalis ja igalpool koridoris ka. Ja hästi paju vahvaid väikesi viguried oli kogu asi täis. Küll peideti publik kardinate taha, küll panid käsi köie külejs mööda kooli käima ja lauma valleraad, valleriid. Mulle väga meeldis. Võiks öelda, et nagu seiklusteater. Ja etendust mängiti nagu enam-vähem sama kaks korda järjest, et oleks võimalik viibida võimalikult mitme ruumi tegevuse juures.

20040415

SÜNNIPÄEV OLI

Eile oli mul sünnipäev. Sünnipäevaks tulid ka Muki ja Rossu Paul-Aadu Punnitaja. Muki on see koer, kes on seal msnis, kes vahepeal hüppab välja. Nüüd ta elab minu juures. Ja Rossu on siuke suur roosa tegelane, kel on suu kogu aeg vett täis. Punnitab. Aitäh teile.

20040404

SÕPRADE ABIGA

Oli vaja ühe asja jaoks kirjutada üks kirjutis.

MART KASE TEISTE SILME LÄBI

Ma saadsin 23-le oma tuttavale kirja palvega mind iseloomustada. Tagasi sain 21 kirja. Vastanud sõbrad olid vanuses 13-28. 11 poissi ja 10 tüdrukut. Tunnen neist mõnda 12 aastat, mõnda 3 nädalat. Aga miski pärast on nad mulle kõik tähtsad. Nüüd veel rohkemgi.

Kõige esimene sõna, mis mulle sinu iseloomustamisel meelde tuleb on eriline. eriline igast küljest. Sul on oma arusaam maailmast, mis ühest küljest kattub teiste omaga, aga samas on ta nii erinev, teistsugune. Hästi keerulise struktuuriga. Ja vahest tundub, et sa ise ei saa üldse aru, mis su maailmas toimub, aga samas oled sa avatud uutele ideedele ja lähtekohtadele, mis su maailma veel keerulisemaks muudavad. vahest sa jonnid. jonnid nagu väike viie aastane, kes ajab jala sirgu ja lihtslat keeldub edasi toimetamast. ma arvan, et see tuleb sellest, et tihtipeale sa üritad kõikide asjade kulgu liialt ise kontrollida ja kõike korraga teha, selle asemel, et keskenduda ühele, teha seda korralikult ja lasta teistel teiste asjadega sehkendada.

Otsustab, et nii ... nüüd olen selline ... ja ongi selline tervelt pool aastat, siis teeb kannapöörde, aga kuhu suunas, seda ei tea iial. Naudib olukorda, kus kõik teda kuulavad, talle meeldivad tema enda mõtted, paljudele teistele kaa.Ühise ürituse nimel on tihti palju ette ära teinud, samas teised lohisevad poolmuidu kaasa, Marti see ei heiduta, vähemasti ei näita välja.Leidis üles enda sees suure ja võimsa armastuse soone. Kui keegi on suutnud end sinna sisse süstida, siis jääb ta sinna kui viirus - eluks ajaks. Töövõime on maksimumis, ei oska olla niisama ... vist. Inimesed teavad teda, kes tunnevad, need armastavad, enamasti

MEELETU-poiss on.ta teeb asju,mis on tema mõttetes ja tema väikses ajusopis teised mõtlevad, et teeks, aga tema teeb ja siis mõtleb.oi oligi jälle vafffa..mart ei pese oma mustapesu kunagi teiste ees-vähmalt mitte minu ees!kui midagi on sittasti siis ta kirjutab selle vist endast välja nt luuletustesse ja ongi parem.ta elab ysna hetketes,kuigi ta võib-olla ise just yritab täiega ette teada,mis saab.

Ta on selline vend, kes saab absoluutselt kõigiga läbi, kui ta seda vaid tahab. Alati ta ei taha kõigiga läbi saada. Siis saadab ta kõik persse ja läheb oma koju, oma notsude ja oma ema juurde. Seal on tal hea olla ja ükski teine inimene maailmas ei huvita teda sellisel hetkel. Selle kirjutamisega on tal ka mingi teema. Kirjutab igasugu asju. Paneb maailma asju enda jaoks paika. Ja maailma asjad on Mardi enda jaoks päris paigas. Kuigi ta ise seda pigem eitab. Mart minu jaoks on mõnikord olnud selline südametunnistusele koputaja. Võibolla ta ise seda eriti ei ole püüdnud olla ja ma olen ise selle välja mõelnud, aga nii on. Ja ta ise selleks ei tee mitte midagi. Ta lihtsalt on selline nagu ta on.

Tundub, et Mardile meeldib headest ideedest kinni haarata ja neid teostada. Kui ta millestki/kellestki vaimustub/pettub, ei rauge see niipea. Oma arvamust ei hoia ta enda teada, mõnikord võib tunduda veidi järsk ning äkiline ja keegi võib haiget saada. Mardile ei meeldi ümara jutu ajajad, talle meeldivad enesekindlad tegijad. Talle ei meeldi anda lubadusi, öeldes kohe välja kui ta midagi teha ei saa. Organisaatorina omab head kujutlusvõimet ja suudab teisi inimesi ühisel eesmärgil tööle panna. Usaldan Marti ja tema arvamust enamikel juhtudel, kuid kahtlen maailma määramises vaid enda arvamuse järgi.

iseendaks jääb ta ALATI, ta ei karda ning ei närveeri, ootab aga teiste heakskiitu ja TÄHELEPANU. tavaliselt liigitatakse inimesi tegude- ja mõtleja-tyypi inimesteks: MART on, ma ütleks, mõlemat võrdselt ->luuletuste kirjutamine ja jalgpall on ikka päris eri puust asjad. tal on erakordne uudishimu inimeste vastu. ta on teiste suhtes tähelepanelik, ta oskab panna teisi end eriliselt tundma (mis on iseenesest natuke ohtlik võime ka, olgem ausad), samas aga näeb ta teinekord oma metsikus enesekindluses vaid oma maailma. siis võib ta olla päris ülbe ja kauge, mõistmatu. tema mõningane liigne enesekesksus ajab mind närvi teinekord.....millegipärast ei pane keegi seda ülbust tema juures (peale minu ilmselt) kunagi eriti pahaks, tema peale lihtsalt ei vihastata ega solvuta lihtsalt....just õrnatundelseks või tundlikuks ma teda ei pea, kuid südamesse võtab ta asju kyll ja seda teisiti kui tõenäoliselt paljud meessoost isikud. MART on poiss, kelle kohta kõigil midagi öelda, igas teos jätab ta mingi märgi maha. kavatsematult tõmbab ta inimesi ligi, sest ta on eriline ja teistmoodi. . . juba tema kõnepruugis puudub igasugune konventsionaalsus; ta jääb silma. teab, kuidas saada oma tahtmist. pealegi on tal selline läbitungiv pilk, mis tekitab tunde, et ta näeb läbi selle maski, mille inimesed endale ette tõmbavad. ta oskab olla nähtaval ja elada täpselt nõnda, nagu ise yle kõige soovib. ka teistes hindab ta loomulikkust ja loomupärast headust.....puudu jääb vast järjekindlusest. ratsionalistlikeim ta just pole, pigem elab omamoodi maailmas, kuhu harva kedagi teist lähedale laseb.ta oskab erakordselt hästi ja vabalt suhelda, teistele suuremat vaeva nägemata auku pähe rääkida - ju peitub selles mõningane manipulleerimisvõime. juht, mitte juhitav. täis tahet, algatusvõimeline

armastab tüdrukuid ja tema head tunded haaravad paljusid. tahab, et inimesed naerataksid, tunnetab ära, kui kellegi sees liigub miski positiivse tundmuse tagajärjel - talle endale meeldib seda tundmust tekitada. näeb, et tulevikus saab temaga kõik ainult hästi minna, ükskõik, mis ka ei juhtuks või juhtumata jääks - pole ühtki põhjust, miks see nii ei peaks toimuma.

Mart ei taha olla udu, sest kõik teised on. Ja tema peab kõike meeles pidama, sest kui tema ka ei peaks oleks ta samasugune udu nagu kõik teised ja see talle ei meeldiks. Aga ikkagi on ta omamoodi udu.Tegelt on Mart üks isepäine jäärapea, nokitseks parema meelega üksi midagi teha kui teistega koos, sest siis keegi ei sega. Aga ta oskab teistega koos ka tööd teha. Kui ta on milleski tüdinenud siis muutub ta rahutuks.

Sulle arvatavasti meeldiks, kui oleksid kuulus (mida Sa tegelikult juba vaikselt oledki :) võimalikult huvitavas võtmes (s.t. jäädes võimalikult paljus oma tõekspidamiste juurde). Sulle meeldib ennast vaadata ja nautida ... oma tulemusi ... katsetusi ... proovimisi ... jne.

Armastusest võib Mardiga iga kell rääkida, see ongi elu põhiteema, kuigi vahest viskab üle. Tavaliselt on aga nii, et Mardiga rääkides hakkab endal mõte liikuma ja asjad saavad selgemaks, sest saaad aru, et oled selline nagu oled ja kõik, mis sa loomulikult teed, on õige. Mart on aus. Mingeid petukaid ta ei salli ja ise vahest teebki, siis räägib kõik viimseni pärast ära, et süda rahul oleks. Mõnikord on ta “liiga aus”, siis kui ütleb tüdrukule, et ta on viimasel ajal ikka kõvasti juurde võtnud, kole vaadata kohe. Riided pole Mardile olulised. Tal on ainult kaks paari pükse ja nende järgi on aru saada, kas Mart läheb täna tööle või ainult kooli. Kui on pruunid velvetid, siis on tervenisti koolipäev, kui mustad püksid, siis läheb tõenäoliselt tööle ka. Mardil on unistused, mida ta juba ammu täitma asus, umbes siis kui sündis. Aga ega need kõik kunagi ei täitu, sest kogu aeg tuleb uusi juurde. Ükskord läheb Mart metsa elama, hakkab raamatuid kirjutama, on oma naisele elulõpuni truu ja lastele hea isa.

Igatahes Sa jääd silma, kuigi ma veel ei tea, mis see on, mis mind sedamoodi köidab.. Võib-olla see, et ma armastan iseennast, kui ma Sinuga koos olen. Naljakas, aga seda ma ei ole varem tundnud…Ausalt, meri on korraga Tartus ja mõte on tagasi seal, kust ta ammuilma lahkus.. tahe elada justkui sai teise vormi.. ee.. nartsiss… Need tuukrid häirivad lihtsalt täiega mu mõtlemisvõimet :D

mardil on lapse hing, kes ei taha suureks saada. mart on seest suur.hing on tal suur. ja see hakkab vahel sedasi vingerpussitama, et keegi ei tea,mis välja tuleb.tavaliselt tuleb midagi head.aga vahel teeb ta endale haiget ka.

Mardi suurimaks tugevuseks ja samal ajal ka suurimaks nõrkuseks on kahtlemata tema oskus jääda igas olukorras iseendaks. Tugevuseks selles mõttes, et erinevalt paljudest ei laineta ta ka vihaseima Lääne tuule korral samas rütmis ning seega paistab sellel hallil foonil juba kaugelt silma. Nõrkuseks - mõnikord huntide keskele kogemata sattudes on oma tervise huvides hea kaasa ulguda, aga seda talle vist ei meeldi teha. Marti on senini tema endaks olemine päästnud - aga kuidas saakski Fortuuna seeliku lehvides pöörata selja oma väljavalitule.

Ükski keegi ei tee Mardist kedagi.Mart teeb Mardist ise midagi, kui ta seda tahab ning siin on punkt. Kui tahate kedagi või midagi määrama hakata, siis minge kompassiga õue ja määrake ära ilmakaared. Kui sellest tuju paremaks läheb või maailma asjad selgemaks saavad, siis ma rohkem teiega ei räägi. Siis lähen räägin Mardiga oma asjadest.Temaga võib oma asjadest rääkida ning kui teil on asja, siis minge rääkige.

võib-olla oled Sa nagu see kiri, kus ühe punkti asemel on kolm - kõik teavad, et tuleb panna üks, aga näed on kolm... võib-olla on Sinuga samamoodi, aga võib-olla ka mitte... ehk siis ühte lausesse panduna "kui Mart Kase oleks novell, siis iga lause lõpus oleks kolm punkti..."...


eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?