20100130

Salinger ainult kirjutas

Foto võetud Best Marketingi lehelt.

Ma arvan, et Salinger oli kirjanik, kes peaaegu kõige rohkem on inimesi mõjutanud. Sest ta on mõjutanud kirjanikke ja filmimehi. Kuuldavasti õppis Tarantino kirjutama Salingeri novelle lugedes. Ning Veidemann kirjutab siin ka sellest, et paljud Eestigi kirjanikud võtsid Salingerist kas meelega või kogemata õppust. Ning Elo Viiding kirjutab ka oma blogis.

Ja väga sümpatiseerib, et oli mees, kes ainult kirjutas, avaldas vähe ja kõik, mis avaldas oli kuld. Muidugi, kui Wikipediast ta elulugu ja tegusid lugeda, siis päris normaalne mees ei olnud - igaüks, kes tahtis kirjutada tema biograafiat või mõnest tema raamatust filmi teha, leidis enda ukse tagant advokaatide bande.

NB! Üks kokkusattumus, mis võib emotsionaalsel baasil hakata mängima. Disainiauhindade jagamisel mõni nädal tagasi võitis kategoorias "RAAMATUD ja TRÜKISED" esikoha J.D. Salingeri "Üheksa juttu", autor Sander Lastovets Eesti Kunstiakadeemiast. Trükist võib osutuda edukaks ka Euroopas.

Vaata ka Jaanus Adamsoni hüüet "Eile suri mees, kes tappis minus kirjaniku".

20100128

Avatar

Käisin eile Avatari vaatamas. See oli mu esimene 3D kinokogemus, see 3D on kino nagu kino ikka. Lihtsalt suurepärase mulje jätnud "Alice Imedemaal" treiler oli kahtlaselt eesti keeles pealeloetud. Ei saa aru, et miks on vaja poolfilme dubleerida eesti keelde. Tõesti, miks Johnny Depp peab olema eestlane?

Aga Avatar mulle meeldis kui kogemus. Sisu loomulikult ülibanaalne rämps, kuid milline loodus, millised õhulennud. Mul oli hommikul kuri kahtlus, et köögiakna taga linnusöögiplatel nokib teri Toruk Maktro. Otsustasin kööki minnes tast mitte välja teha, et äkki lendab minema. Lendaski.

Kuid küsimus Avatari kohta. Mis sai linnust, mille pealetegelane ära kodustas oma USB-i juuksepatsi abil ning linnu ja peategelase side pidi olema eluaegne, kuid kui oli vaja Toruk Makto vallutada, siis see lind kadus ära? Mis sellest linnust sai?

Kollid on peaaegu alati vägevad.

20100126

Käisin trennis. Keha on väsinud. Olen selle talve parimas futsali (saalijalgpalli) vormis. Pall liigub, joosta jõuan, ainult kompromissitu kaitsemäng on veel puudu. Hambad risti ja koivad vahele.

Kui on väga kiired päevad ja siis veel tempot juurde lisan, siis on lõpuks tunne, et elad oma kujutluses. Ja siis on tunne, et ma olen kõikvõimas ning elu peabki endale välja mõtlema.

20100122

Tiit Hennoste Twitterist?

Tänase Sirbi Hennoste artikkel "Twitter on mõttetu paik" on kirjutis, mida lugedes ma ei saa aru kas vanameister teeb nalja või tõesti arvab, et teab, millest ta räägib.

Lihtsalt Twitterit (ja praegust Facebooki) ei saa hinnata samade reeglite järgi nagu senist Internetti, sest Twitteri tugevus on see, et ta on tunginud tugevalt mobiiltelefonidesse. Inimesed on nüüd kaitstud võimalusega KOHE hüüda appi või hüüda rõõmust. Haiti maavärina ja järeltõuke ajal pöördusid pea kõik uudiskanalid Twitterisse, et leida ja jagada inimeste poolt ülespandud fotosid. Haiti maavärina järeltõuke puhul oli Twitteri kasutamine nii suur, et Twitter lakkas ka tunniks töötamast.

"Nüüd, kohe ja praegu võimalus kõigil jagada" on funktsioon, mida ei ole Internetis sellises ulatuses varem olnud ja see funktsioon on võimas.

Seega kahtlen sügavalt, et Twitter on mõttetu. Kuniks maailmas juhtub midagi, on ka Twitter väga võimas.

20100121

iluuisutamine

Kui psühholoogiline see kõik on. Korra eksid ja siis tuleb ka teine ja kolmas eksimus. Vaatasin eile koos sõpradega paarisõidu vabakava. Kui julm on teist alt vedada. Mõttesport. Perfektsus pole, võidavad need, kes vähem eksivad.

Mõned vaatavad kleite, mõned kuulavad muusikat, mulle meeldivad hüpped!

20100120

TTÜ raamatukogu muidu ja Kulka aastapreemiate ajal

Projektijuht Teele tegi paar fotot. Peale klõpsates näed suuremalt. Esimesel pildil on TTÜ raamatukogu nii nagu muidu ruum on ning teisel pildil on laupäeva õhtul. Päris tore võrdlus. Ja veelkord ka link ETV arhiivi.

20100117

Kultuur muudab maailma

Eile õhtul oli etteaste TTÜ uues raamatukogus, täna (pühapäeval, 17.01) kell 17:05 Kultuurkapitali aastapreemiad 2009 ETV ekraanil. Foto on tehtud tudengi Veiko mobiiltelefonist tudengist Bert otse lavalt selgituseks, et "kuidas meie põlvkonna hinged informatsiooni vahetavad."


Ja kogu asi ETV arhiivis.

Olid meeletud kaks nädalat, aga selliste inimestega teeks tööd iga kell.

Idee-lavastus Mart Kase, kunstnik, Elo Soode, projektijuht Teele Ardel, helikunstnik Hendrik Kaljujärv, telerežissöör ja vaheklipid Märten Vaher, lavaehitus Eero Ehala ja meeskond.
TTÜ tudengid Bert Raudsep ja Veiko Tubin, raamatukogu otsehääl Uku Uusberg.
Tänud Eventech, ETV, Teater NO99, Uue Maailma Selts, Jalgpallihaigla, Tallinna torupillimängijad, Lauri Kaldoja, Mart Kangro.

Raamatukogus oli vägev raamatukogu.

20100111

Kulka aastapreemiate saatepea

Olen viimased nädalad ja see nädal rohkem kui tegus lavastades projekti "Kultuurkapitali aastapreemiad 2009". Seekord on Kulka usaldanud preemiate kätteandmise "gala" noorte ja uljaste kätte ning nii see värk laupäeva õhtul TTÜ uues raamatukogus lahti rullub. Eetris on asi pühapäeval (17.01) ETV-s kell 17.05. Koos ETV poolt tehtud peapreemiaid tutvustavate vaheklippidega. Igatahes režissöör Märten Vaher, kunstnik Elo Soode ja helikunstnik Hendrik Kaljujärv tegid ilusa saatepea, mida kasutame ka väikese reklaamina. Kütame tööd.




On esmaspäeva hommik, kuulan rahustavat muusikat ja alustan meeletut nädalat. Loen sotsiaalmeediast, et mitu mu tuttavat on täna ärganud juba enne viite, see on julgustav.

Usun inimestesse. Usun sellesse, et oma mõtetest taganeda ei tohi, vaid nad tuleb teoks teha.

20100104

löövad purikad

Ristisin selle nähtuse krokidilli suuks, kuid need purikad tunduvad isegi veel võimsamad kui roomava olendi tapjalõuad. Looduse vastu on väga raske saada. Linnatänavatel on maas postid, sest räästastest võib variseda. Kuid nende räästaste küljes, kus all keegi ei käi, seal on krokodillid kenad.

20100103

Neli tähtsat säutsu Eesti Twitteris 2009

* 24.02 Sten Tamkivi (@seikatsu) presidendi vastuvõtult:

Presidendi vastuvõtul tuleb seista järjekorras, et jõuda kätlemiseni. Mobiiltelefone ja Twitterit ei võta nii kergelt inimestelt ära. Või on see võimalik, et ärahoidmaks säutse ja fotosid on edaspidi ürituste kutsetel "Palume mobiiltelefone ja Twitterit meie üritusel mitte kasutada"? Nähtavasti selle aasta 24. veebruaril tuleb otse presidendi vastuvõtult juba hoopis rohkem säutse. Nähtavasti võib seda Steni säutsu pidada Eesti vaba arvamise verstapostiks.

* 07.06 Indrek Tarand (@indrektarand) pärast Europarlamendi valimisi:

Europarlamendi valimistel kõik kotti pistnud Indrek Tarand tänas inimesi emotsionaalselt. Kui võimas on aastast 2009 üksikinimene parteide ja süsteemide vastu. Sa võid väga odavalt enda kuvandit võimendada, lihtsalt sul peab olema kuvand ja sisu, mida ise usud.

* 08.08 Luhatsi naine Luhatsi kontolt (@luhats) Pühajärve maratonilt:

Telemees Toomas Luhats viis aastal 2009 läbi eduka tervisespordi projekti - treenis läbima Pühajärve maratoni ning alistas oma eesmärgi. Raja äärest tuli võistluspäeval info operatiivselt ning operatiivselt järgnes sellele säutsule õnnitluste voog.

* 14.10 Idee2009 (@idee2009) ja Mart Kase (@martkase) paralleelselt, kui sai kokku 100 000 e-hääletajat:


Vähesed uskusid, et kohalikel valimistel 100 000 e-hääletajat kokku tuleb. Tuli. Kas mõte idee2009 sellele otseselt kaasa aitas, ei tea, kuid 100 000-e e-hääle ootus sai e-hääletamise viimasel päeval suureks ootuseks. Elati kaasa ning kui summa sai kokku, siis levis see variant kunagisest Eesti tunnuslausest "retweetidena" massiliselt.

Loodame aastast 2010 rohkelt sündmusi ja tegusid, mida Twitteris kajastatakse.

eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?