20100221

Tänane "Olukorrast riigis" (21.02) oli tõesti väga hea kuulata iPhone tulnud podcasti kaudu läbi auto kõlarite jalkamängule sõites ja tagasi. 2011 valimised võidab see, kes pakub töötutele magusama piruka. Ärge kartke, töötud lähevad hääletama. Massiliselt. Nii lihtne see valem vist ongi.

Ja meeldis ka teema, et poliitiku mõõt on tekst, mida ta kirjutab (või mida talle kirjutatakse). Tegelt on iga inimese mõõde mõte, mida ta omab ja mida ta oskab kirja panna. Kirjaoskamatust ei maksa karta, kui mõte on piisavalt tugev ja endale selge, siis läheb mõte ka sõnade ja tähtede sees elama.

20100217

Kumb vend Tarand täna kirjutab?

Skandaalse tänase ajaleheartikli "Kehvem mees tahab ka naist" juures on täna see pilt ja tiitel. Kumb vend siis on selle artikli autor? Pildil on Indrek Tarand, Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand näeb välja nii. Eurosaadik Indrek Tarand näeb välja nii. Nähtavasti online EPL-s on viga õige pea parandatud, aga kas ka paberil on ühe venna pilt ja teise nimi?

EDIT: Ja Eesti Päevaleht online on vea minutite pärast parandanud, kuid huvitav, mis paberil on?

20100214

Kui sul on iPhone, mille kaudu kasutad Twitterit...

... ning Sul on huvi, et kuidas tehnika ja infoedastus areneb, siis nüüd on Jaanuse muditav äpp jõudnud closed beta testimiseni. Asjast pikemalt siis, kui see valmis on, praegu võivad koostööna ja tagasisidestajatena inimesed kaasa aidata.

Chatroulette! - mis kuradi porno see veel on!

Jah, asi on nüüd tõsine.

Chatroulette on mingi sait, kus su videoaken pannakse vestlusesse suvalise inimesega, mis sellest välja tuleb võib lugeda siit või vaadata siit.

Väidetavalt on see üks kõige kuumem leht praegu netis ning ollakse üsna kindel, et varsti mingi kohtuotsusega pannakse leht ka kinni. Siin on Schofieldi neli väikest ennustust.

Igatahes on see adrenaliini laks, mida teatrist ei saa. Sa pead olema aktiivne osaleja mingis kahtlases mängus.

Mina seda asja katsuda ei julge, see on liiga karm. Aga see on suund, kuhu ajaviide/kultuur läheb. Karm värk tõesti.

Pane pantri kostüüm selga ja hakka teatrit tegema!

20100208

Läti mägi

Käisin pühapäeval Lätis mäel, mis mulle seal meeldis ja mis ei meeldinud.

Meeldis:
1) Tõstukeid oli palju ja rahvast oli vähe, järjekorras ei pidanud seisma.

2) Hinnad olid vist odavamad Kui Eesti. 1000 krooni ehk 45 latti oli küll ja veel, et kahele inimesele osta viieks tunniks mäepilet, laenutada varustus (lumelauad, saapad) ning korralikult ka mäel süüa-juua saada ning paar latti jäi veel ülegi. Kuutsekal on vist kallim.

3) Pärast sai Elvi poest kaasa ostetud head läti õlut, Dzintars juustu ja head sinki. Toidul on ju igas riigis erinev maitse.

Ei meeldinud:
1) Mäe toidukohas valitses paras kaos - maksid ära ja siis ootasid-ootasid, kuni diskori mikrofoni teenindajad midagi läti keeles pomisesid ning siis rabasid leti kõrvalt olevalt platelt ausõna peale toitu. Paras trügimine ja ebamugavus.

2) Mäepilet oli nii nõrgast kiletamata papist, et mul lendas tükkideks ja kadus ära ning siis pidin all tõstukite juures poistele seletama, et mul on küll pileti kuni kella 19-ni ja siis nad pidid mulle halvas inglise keeles vastu seletama, et mine küsi uus ja siis ma läksin küsisin kassast ja sain ausõna peale uue.

3) Kõik tõstukid on need jalgevahe pulgad, mille tõmme on suht kiire ja ega ma kõige osavam lumelauamees ei ole ning iga korda seda junni jalge vahele ka ei saanud, päris väsitav on selle tõstukiliigiga ca 30-40 korda üles sõita.

Tagasiteel nägime autotulede säras nii sarvedega kui sarvedeta kitse, õnneks ohutult distantsilt. Tore vaheldus oli see reis. Täna on käed valusad.

20100204

Emma jääb voodisse!

Emma Leppermanni naised pakuva enne sõbrapäeva detaile ja komplekte.

New York, mõni lõik

Käisin mõni aeg tagasi Ameerikas, nüüd Jean Baudrillardi reisiraamatut "Ameerika" lugedes on need lõigud suurlinna kohta atmosfääri poolest räigelt tuttavad:
Mispärast inimesed üldse elavad New Yorgis? Nende vahel pole mingeid sidemeid. Küll aga teatav varjatud elektriseeritus, mis saab toitu sellest kokkukuhjatud inimmassist. Pidevast külg külje kõrval olemisest tekkiv maagia ja tõmme kunstlikult tekitatud tuuma poole. Õigupoolest on siin tegemist iseenda poole tõmbuva universumiga, millest pole vähimatki põhjust väljuda. Ka selles viibimiseks pole ühtki inimlikku põhjust, seda tehakse üksnes kokkukuhjumisega kaasnevast ekstaasist.

Mustanahaliste ja puertoriikolaste ilu New Yorgis. Lisaks seksuaalsele erutusele, mida tekitab erinevate rasside segunemine, peab ütlema, et tõmmude inimtõugude tume pigment on nagu naturaalne grimm, mis ühes kunstliku grimmiga annab intensiivse ilu - mitteseksuaalse, animaalse ja subliimse, millest lootusetult jääb vajaka heledatel nägudel. Kahvatu nahk jätab mulje, nagu oleks inimesel kaunistav rüü ült võetud, nii et alles jääb vaid neutraalsus, mis võib-olla just seetõttu kätkeb endas kõiki Sõna eksoteerilisi jõude, kuid mil jääb sisimas alati puudu esoteerilisest väest ja igasuguste taigade rituaalsusest.

New Yorgis pöörleb linn nii kiiresti, tsentrifugaaljõud on sedavõrd suur, et lausa üliinimlik on mõelda kahekesi elamisest, jagada kellegagi oma elu. Üksnes hõimud, gängid, maffia, asjassepühendatutele mõeldud ja perverssustega tegelejate, seega siis teatud kaassüüdlusel põhinevad ühendused võivad siin ellu jääda, aga mitte paarid. See on nagu Noa laeva antipood, mille pardale loomad paarikaupa astusid, päästmaks maailma veeuputusest. Siia, sellesse muinasjutulisse Noa laeva, on kõik üksinda tulnud - igaühe enda asi on igal õhtul leida järgmine eluga pääsenu viimaseks peoks.

New Yorgis on hullud vabastatud. Linna peale lahti lastud ega eristu kuigivõrd teistest punkaritest, junkydest, narkomaanidest, joodikutest või heidikutest, kes siin ringi liiguvad. Ega olegi põhjust, miks üks nõnda hull linn peaks oma hulle peidus hoidma, miks peaks ta ringlusest kõrvaldama selle hulluse mõned kandjad, mis tegelikult mitmekesistes vormides üle kogu linna on levinud.

20100203

Üks enam-vähem esimene poolaeg futsalis. Trenn on tore, hoiab seda talve elavana. Asi pole lumes või ilmas, asi on mingis energias, mis õhtuks on otsas. Nagu sidrun läheb tühjaks. Siis ongi sport, sport, sport see, mis hinge sees hoiab. Jõuga.
Muidu need lumevallid teede ääres on vägevad. Need, kus on see lumi, mille on kühveldanud iga majaperemees oma sõiduteelt. Pole vaja ehitada mingit kokkuleppelist lumelinna, täitsa tore lumelinn on juba tekkinud igasse tänavasse.


eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?