20040314

LATERNA MAGICA- INGMAR BERGMANN

Vahest mõni lõik mõnest raamatust. Lugesin Bergmanni elulugu.

Üldse liiguvad inimesed ringi nagu lõhnade sümfoonia: puuder, lõhnaõli, tõrvaseep, uriin, suguelundid, higi, pumat, mustus, söök. Mõned lõhnavad nagu inimesed ikka, osa lõhnab turvaliselt, osa ähvardavalt.

Filmitöö on rõhutatult erootiline tegevus. Lähedus näitlejatega on täielik, vastatikune andumus totaalne. Intiimsus, kiindumus, sõltuvus, hellus, usaldus, usk kaamera maagilisse silma loovad sooja, võib-olla illusoorse turvalisustunde. Pinged, pingest vabanemine, ühes rütmis hingamine, triumfihetked, lüüasaamishetked. Õhus on vastupandamatu seksuaalne laeng. Võttis aastaid, enne kui ma lõpuks selgeks sain, et ühel päeval jääb kaamera seisma ja prozektorid kustuvad.

Inimeste tundmaõppimisega peab ettevaatlik olema, sest siis hakkad neist üksnes lugu pidama.

Naissoost sõpradega on mul kergem. Otsekohesus on enesestmõistetav (sisendan ma endale), nõudmiste puudumine on täielik (arvan ma), lojaalsus on haavamatu (kujutan ma ette). Intuitsioon toimib eksimatult, tundeid ei varjata, mingeid prestiiziküsimusi ei ole olemas. Kui konflikte esinebki, siis jäävad need usalduslikule pinnale ja ei riku suhteid. Oleme koos läbi tantsinud kõik mõeldavad tuurid: kirg, hellus, iha, runalus, petlikkus, raev, koomilusus, tüdimus, armastus, valed, rõõm, sünnitused, pikselöögid, kuupaiste, mööbel, majapidamistarbed, armukadedused, suured voodid, kitsad voodid, keelatud suguelu, piiride ületamised, kergeusklikkus- see rida jätkub-, pisarad, erootika, ainutl erootika, katastroofid, triumfid, pahandused, häbematused, kaklused, ahistus, ahistus, igatsus, munarakud, sperma, verejooksud, lahkumised, aluspüksid- see rida jätkub veelgi, parem on lõpetada, enne kui rööpad otsa saavad-, impotents, liiderlikkus, hirm, Surma lähedus, Surm, pimedad ööd, unetud ööd, valged ööd, muusika, hommikueined, rinnad, huuled, pildid, pööra kaamera poole ja vaata minu kätt, hoian seda kompendiumist paremal, nahk, koer, rituaalid, küpsetatud part, vaalabiifsteek, halvaksläinud austrid, sohk ja pettus, vägistamised, ilusad riided, ehted, puudutused, suudlused, õlad, puusad, võõrad valgused, tänavad, linnad, rivaalid, võrgutajad, juuksekarvad kammi küljes, pikad kirjad, selgitused, kõik need naerud, vananemine, hädad, prillid, käed, käed, käed- nüüd aaria lõpeb-, varjud, leebus, ma aitan sind, rannajoon, meri- nüüd on vaikus.

Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?