20041222

PÄTT

Pärast vanema kursa tantsueksamit tundus tüdrukutele kahtlane, et naiste garderoobi suundudes tuli neile vastu üks võõras noormees. Paar telefoni oli mukilaua pealt kadunud. Nüüd oli selge, see mees oli pätt. Kisa maja peal lahti. Uutest uhketest turvakaameratest vaadati välja, et üks kahtlane mees sisenes majja ühe ukse kaudu, mis pidi olema lukus. Aga turvakaamerad ei näidanud, et see mees oleks majast väljunud. Poisid pungil kõhul otsima. Siis hetke pärast turvakaamera näitas, et mees väljub ühe teise ukse kaudu, mis paratamult on selline, et saab klõptsti teha ja ongi seestpoolt lahti. Ja turvakaamera näitas, et mees tegi selle uksega klõps ja jooksis üle kitsa tänava ühte sisehoovi. Otsima. Otsiv Imbi sattus pätiga hoovis silmitsi. Imbi peab olema julge tüdruk, et otsib pätte üksinda. Imbi pistis kisama. Poisid jooksid kokku. Läks madinaks, pätti hakati väänama. Pätt oli venelane, temaga suhtles Julia, kes mõistab vene keelt. Pätt rääkis, et ta hakkas just hakkas telefone tagasi tooma ja ta sellepärast võttis need telefonid, et tal naine ja väike väike laps kodus. Ja siis vahepeal tuli seal hoovis uksele Valeri Kirss ja küsis ega Julia ei taha järgmine aasta Tallinna Missiks kandideerida. Pätt muidu vaatas silma ja oli õppinud inimeste mõjutamise kunsti oma pikast elukogemusest. Siis hakkas pätt rabelema, et teda taheti vastu seina lükata, siis võttis pätt kibekiirelt gaasi välja ja lasi seda Taivole ja Markole silmadesse. Pätile pandi paar korda vastu pead ja väänati maha pikali ja istuti talle peale. Politsei ei tulnud üldse kiiresti. Norbert tahtis kutsuda Taivo ja Marko silmade pärast politseid ja avastas, et tema poiste garderoobis olevast jopest on ta telefon kadunud. Ja päti väänati veel ja ta taskutest tuli välja rohkem telefone kui kadunud oli. Politsei tuli ja pätt lasi politseil taskulambiga vaadata, et ega tal verd ei tule kõrvast, et kiirabi on ju vaja.

Pätt pandi kongi. Ja need, kelle telefonid olid varastatud või said gaasiga näkku, pidid jaoskonda kaasa sõitma. Ja Anni hakkas natuke nutma ja ma läksin taga kaasa. Sõitsime siis politseiautoga ja pätt taga kogu aeg rääkis midagi. Politseis ootasime ja siis veel natuke ootasime. Norbert ja Taivo andsin kaua tunnistusi ja ma väsisin passimisest ära ja Annil oli ka juba parem, nii et ma läksin trolli peale ja kahtlustasin, et trollis võib ka olla mõni pätt. Aga telefonid peavad jääma mõneks ajaks politseisse, sest tark mees seal ütles, et see pätt hakkab nagunii salgama, et tema käes pole neid telefone olnudki, et tehakse dna analüüs ja siis pole sel pätil enam millegi eest peitu pugeda.

Ma ei saa aru, miks inimesed on pätid. Niimoodi kaugele ei jõua. Sest see maailm ei vaja pätte. Ja täitsa paljud inimesed on minu moodi täiega pättide vastu.

Comments:
Tegelikult oli isegi nii, et ei tea, kust see pätt välja läks. Sest ta olevat ikka mööda tervet Rutu tänavat jooksnud ja nurga tagant tulnud, sest kaamera on nurga pääl. Ja me arvasime, et ta ronis kolmanda korra akendest katusele ja hüppas langevarjuga alla ja peitis langevarju Linnateatri näitlejate maja trepi alla ja jättis pisargaasi endale kätte. Aga samas tundub see versioon ka kahtlane.
 
Just pätte see maailm vajabki. Või mitte ei vaja, vaid lihtsalt rakendab jõudsasti.
Too telefonipätt oli lihtsalt natuke nurjunud, ta ei saanud ise ka päriselt aru vist, mida teeb. Mitte sellistele pättidele pole maailmas kohta.
Aga lähed koju ja kõnnid, ütleme, ostukeskuses, ja vaatad, et iga vastutulev inimene on sisemas täpselt samasugune pätt. Ainult nad kas ei julge või ei viitsi telefone varastada. Nad varastavad muud. Nad teevad muud.
Me kõik oleme pättusi täis.
Sellepärast me ka kõik oleme pättide vastu. Täiega!
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?