20050205

KOGU AEG

Hommikul ootan, et telefoni äratuskell veel ei heliseks. Siis ootan, et telefoni 15 või 20 minutit edasi pandud äratuskell veel ei heliseks. Ootan, et aeg ei liiguks nii kiiresti kui pesen hambaid, söön ja teen hügieen. Trollipeatuses ootan, et troll tuleks kiiresti. Tõnismäe valgusfoori juures ootan, et millal saan esimest sõiduteest üle, et siis jooksuga sama intervalliga võtta veel ka teine sõidutee. Kirikust möödudes ootan koolimajani jõudmist ja loen oma samme. Koolimajas ootan kui kiiresti suudan jalanõud vahetada ja esimesse tundi jõuda.

Tundides üldjuhul vaatan kella ja ootan nende lõppu.

Vahetundides ootan millal algab tund ja molutan.

Koolis vaatan mobiiltelefoni kella ma ei tea mitu korda. Teised küsivad ka mult palju.

Ja kõige selle juures pean vabandama. Sest igavus ja tülpimus on minu enda väljamõeldud. Kool on huvitav ja elu on suur.

Pärast kooli ootan teatrietenduse algust. Pärast etenduse algust ootan vaheaega. Vaheajal ootan etenduse algust. Ootan etenduse lõppu. Ootan aplausi kestvust. Ootan trolli. Ootan mikrouunis toidu soojenemise lõppemist. Ootan, et midagi asjalikku oleks arvutis teha kuigi peaks magama. Ootan voodis und ja mõtete lõppemist.

Ja ootan lõppu. Ja ootan, et miks kas kuidas kirjutised ongi kaaslaste ja nende kirjutatu projektsioonid.

Comments:
Kamla mõistis teda paremini, kui oli kunagi mõistnud Govinda, Kamla oli temaga sarnasem. Kord ütles Siddhartha talle: "Sa oled nagu mina, sa oled teistmoodi kui teised inimesed. Sa oled Kamla, ei muud, ja sinu sisimas on rahu ja pelgupaik, kuhu võid iga hetk siseneda, et tunda end kodus nii nagu minagi. Vähestel inimestel on see ja ometi võiks see olla kõigil"
"Mitte kõik inimesed ei ole targad," ütles Kamla.
"Ei," vastas Siddhartha, "mitte selles pole asi. Kamasvami on sama tark kui mina, ometi ei leia ta iseendas pelgupaika. Ja leiavad tihti need, kes on arult nagu lapsed. Enamik inimesi, Kamla, on kui langevad lehed, mis keerlevad ja habisevad õhus ja varisevad maha. Teised aga, vähesed, on nagu tähed, nad liiguvad kindlat teed mööd, tuul ei kõiguta neid, nende seadused ja teed on neis endis".

Kamla- kurtisaan
Siddhartha - eneseotsija, munk, ülik, rändur
Goinda- Siddhartha lapsepõlvesõber
Kamsvami - kaupmees, kelle juures Siddhartha töötas peale mungastaatusest loobumist.

Hermann Hesse raamatust "Siddhartha".
Üldiselt väga huviav lugemine, Mart, soovitan!
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?