20050629

2

Mind on alati huvitanud üks teema.

Mehed ja naised. Mehisus ja naiselikkus.
Milline on mehine mees?
Milline on naiselik naine?
Igal kultuuril ja ühiskonnal on omad rollid ja stereotüübid ning lisaks sellele on igal inimesel ka oma arvamus.
Erinevate naiste nägemus mehisest mehest võib olla äärmiselt erinev.
Samuti võib tõdeda seda, et mehed näevad naisi suhteliselt laia spektriga.

Mis asi on iluideaal?
Mis on see loomalik alge igas naises, mis tahab teatud sorti meest? Kas ka peale selle on veel midagi?

Kas mehine mees on see, et ta naine usub tema igat vastust ja mehel on tunne, et ta ei valeta?

Milline on ilus naine? Mis on armsuse, ilu ja siiruse vahe?

Milline on ilus mees? Mis peab mehisel mehel veel olema peale armsuse?

Kas armas naine tohib/võib suitsetada?

Kas naine võiks osata süüa teha ja ta ka nagu päriselt teeb süüa?

Aga mind huvitab see kõik. Nii et kui sa viitsid, siis jutusta või ütle või kommenteeri midagi.

Kas mehine mees teeb ise köögis remonti või on aus ja tunnistab, et tal pole oskusi ja tööriistu? Või mehisel mehel on kõik tööriistad kodus olemas? Kas mehine mees on rikas? Just nimelt, kas tal on palju raha?

Mind ei huvita ilusad sõnad, mind huvitab erinevate inimeste konkreetne nägemus mehisusest ja naiselikkusest. Mind huvitab inimeste eelarvamused ja mõtlemisvõime.

Comments:
intrigeerivad küsimused sul :)
milline on mehine mees? ei tea öelda... igatahes mitte püstise nina ja nokaga, pemariga musklimees. mitte minu jaoks. millised on need jooned, mis teevad mehe mehelikuks? kas need, mis eristavad teda naisest? habe ja vuntsid? suuremad musklid? rindade puudumine? jämedam hääl? ma ei tea. aga asi, mida ma tean, on see, et minu jaoks ei ole oluline, kas ja kui palju need eelpoolmainit kriteeriumid konkreetse isendi juures esindatud on. oluline on see, mis tal peas toimub, kuidas ta oskab hakkama saada talle kaasa antud positiivsete ja negatiivsete külgedega. loomulikult on hea, kui mees oskab parandada asju, millest minu mõistus iga kord ei puugi jagu saada. on hea, kui ta jõuab tõsta raskemaid asju, kui mina... jne. aga kui ei, siis kahepeale saab ju ikka hakkama. ja see raha asi... vata kui raha on, siis on. ja kui ei ole, siis ei ole. aga ma ei ole mitte kunagi vaadanud mehi rahakoti järgi. ja ei hakka vaatama. boheemlaste värk. vist. mees on mees on mees... (kui parafraseerida klassikuid).
aga milline on ilus mees? see on selline küsimus, millele ma ei oska vastata. mul on lihtsam vaadata pilte ja öelda, et vata see naine on ilus ja see mitte nii ilus. aga meestega on raskem. võibolla on asi selles, et ma kardan selliseid klassikalisi playboy tüüpi mehi. stereotüüp, mis muud. sest niipalju, kui olen täheldanud, ka alguses kõige kirvenäomad sõbrad muutuvad ajapikku ilusaks. tõepoolest. mitte ainult detailides, vaid tervikuna. see on müstiline. aga ma võin julgelt väita, et kõik mu head meessoost sõbrad on imeilusad.

aga naine? milline on ideaalne naine? seda ma tean, et mina küll ei ole :) tihti on mul lausa tunne, et ma ei olegi naine. sest peaaegu kõik need stereotüübid, mida naiste kohta räägitakse, ei käi minu kohta. suisa risti vastupidi. tegelikult ma aeg-ajalt lausa kontrollin ennast. et mitte käituda nagu klassikaline ja eeldatav naiselik käitumisviis on.
mul on tunne, et jutt läks veidi lagedale. et ei saa sa minu käest korralikku vastust. aga raske on korraga jalgpalli vaadata ja siia kirjutada :)
 
Mina arvan, et kui inimene on mõnda aega siin ilmas eksisteerinud ja teinud ka veidikene mõtlemistööd selle üle, milline üldse peaks olema 1 naine ja milline peaks olema 1 mees ja suudab ise vastavalt sellele käituda, siis kaasneb sellega mingi teatud enesega rahulolu, sisemine harmoonia. Inimene teab, kes ta on ja ta ei vabanda sellepärast. Mingi teatud sorti küpsus if you will.
Ja see on see, mis minu arvates teeb mehise mehe ja naiseliku naise. It comes from inside:)
 
Vot ja nüüd ei teagi kas need brasiilia jalgpallurid on mehised või lihtsalt ilusad mehed. Ja siis nüüd järgmine lause on see, et oota otta kes üldse ütles, et nad ilusad on.

Kas tõmme on sünonüüm sõnale kirg?

See on see jah et ega tegelt peab igaüks iseendale vastavalt olema kas mehine või naiselik, et siis kui on endale, siis on ka endaga rahul ja on ka teistega rahul. Ja nüüd tulebki see värk, aga kui ei tea, mis on endale see õige? Kui see niivõrd tihti ja kiiresti muutub? Kas stabiilsus on voorus või stopptuli? Noh see viimane on tõesti natuke loll küsimus.

Aitäh vastuste eest.
 
Oot, aga Sul endal olidki ainult küsimused? Avalda ise ka arvamust, milline on ilus naine/mees, mehine/naiselik naine ja mees:)
 
Ma ei saa oma arvamust avaldada, sest mu arvamus muutub kogu aeg.

Mis jutt see nüüd on.

On.

Naised ei ole omavahel võrreldavad. Eriti veel kui võrdlejaid on mitu. Iga naine saab olla naiselik vastavalt oma kehale, isiksusele ja iseloomule.

Mehed samamoodi. Mulle isased ei meeldi. Kui see on üleujutatud. Natuke isasust on hea. Kõike peab olema.

Ma mõtlen selle teema üle vist kogu oma elu, võib-olla varsti kujuneb miski arvamus välja.

Armsus loeb. Kuid mitte ainult. Kuid siiski üsna palju.
 
Jep, armsus või meeldivus ja keemia, kui seda ei ole, siis ei ole midagi.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?