20050831

MAAG

Sain selle raamatu läbi. Eks ta ole veidi teistmoodi, veidi paksem, veidi närvidele käiv, kuid samas põnev ja uudne. Kaasaegse kirjanduse suurteos.

Mitte seks pole see, mis meie ajastul ühtepuhku oma inetut lõusta näitab, vaid armastus.

Just sellepärast, et kuskil plahvatab üks täht ja tuhat meie maailma taolist planeeti sureb, teame, et meie maailm on olemas. Niisugune ongi selle naeratuse sõnum: see, mis võiks olemata olla, on olemas.

Iga loll suudab koostada plaani mõistusepärasema maailma ülesehitamiseks. Kümne minutiga. Viie minutiga. Kuid loota, et inimesed hakkavad elama mõistusepäraselt, on niisama hea kui nõuda, et nad hakkavad elama paregoorikust.

Kuid kõik mängud mehe ja naise vahel, isegi kõige ilmsüütumad, on varjatult seksuaalset laadi.

See peitusemäng...on tegelikult pimesikumäng. Sind keerutatakse aina ringi, kuni sa kaotad igasuguse suunataju. Sa hakkad nägema kahe- ja kolmemõõtmelisi tähendusi kõiges, mida ta ütleb või teeb.

Inimlikud tõed on alati väga keerulised.

Kontrollitavus on reaalsuse ainus teaduslik kriteerium. See ei tähenda aga, et ei või olemas olla reaalsusi, mida ei saa kontrollida.

Asi on nimelt selles, et müsteeriumis peitub energia. See süstib energiat igaühesse, kes püüab lahendusi leida. Kui te teete müsteeriumi saladuse avalikuks, siis sellega te röövite teistelt otsijatelt olulise energiaallika.

Mehed näevad objekte, naised näevad objektidevahelisi suhteid. Kaaluvad, kas objektid vajavad teineteist, armastavad teineteist, sobivad teineteisega. See on üks eriline tundedimensioon, mis meil meestel puudub, ja mille tõttu sõda on iga tõelise naise silmis tülgastav – ja absurdne. Tahate, ma ütlen teile, mis sõda on? Sõda on psühhoos, mida põhjustab võimetus näha suhteid. Meie suhteid ligimestega. Meie suhteid majanduslike ja ajalooliste oludega. Ja eelkõige meie suhteid olematusega. Surmaga.

Igatsust oleksid võinud äratada tema mõningad omadused, mõned tema faasid, kuid nimelt nende aina vahelduvate faaside tõttu oli teda võimatu armastada.

Comments:
Väga huvitav , väga huvitav!
Mul on täiesti teistsugused veendumused. Energiate suhtes olen nõus,et nad olemas on, ent just naiste oskamatuses armastada mehi nähakse sõdade põhjusi. Niipea, kui naised õpivad armastama, sõjad lakkavad. Aga kahjuks jah, armastuseks peetakse ka iha, omandikirge ja muud säärast, millel armastusega on vaid teisejärguline side.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?