20051030

AJANÄITAJATE KONKURSS

Mõjutuse selleks mõtteks sain ma ühest lõigust raamatust "Olemise talumatu kergus":

"Kuivõrd üldse saab inimesi jaotada mingitesse kategooriatesse, saab seda teha nende sügavate püüdluste järgi, mis juhivad inimesi ühe või teise eluaegse tegevuse juurde. Iga prantslane on erinev. Kuid kõik näitlejad kogu maailmas sarnanevad üksteisega."

Kaks poissi, kes käivad sõjaväes ja kes siis saavad linnaloal olles kuskil kokku, räägivad ainult sõjaväest. Kaks lavakooli õpilast räägivad omavahel suures osas ainult teatrist ja koolist. Need on tegelikult veel süütud näited, rohkem tähelepanekud kui elulahustuvus.

Aga aeg ja tempo on see, mis teeb vahe sisse. IT ja kommunikatsioonivaldkondades oleneb kõik ajast. Võistlus ei käi aastates või kuudes, isegi mitte nädalates või päevades. Iga sekund on sekund ja peab olema kasutatud.

Maainimene, kelle päev algab siis kui läheb valgeks ja lõpeb pimedusega, tema jaoks ei ole sekundeid olemas. Minutitegagi läheb raskeks. Aeg voolab, kõik mis voolamist segab, ärritab.

Teistel jälle aeg ainult ärritades liigubki. Kui tekib ühtlane voolamine, see tähendab lõppu.

Me jääme üksteisele järjest võõramaks, sest me lihtsalt pole loodud kõikehaaravateks. Me sõprus kestab kuni kestavad meie ühised mälestused. Me ei oska ette kujutada, mis on see, mis võiks ühendada meie lapsi.

Keeli ei räägi enam ammu rahvused. Keel on mõtlemine ja mõeldakse vastavalt sellele, millega tegeletakse ja mis sütitab.

Varsti hakatakse leiutama uusi ajanäitajaid, sest kõigil enam üks aeg ei sobi.

Comments:
Jah. Mulle sobiks kell, mis näitaks kuid.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?