20060103

kuidas teha suveteatrit

1. Otsi üles võimalikult eksootiline koht. Soovitavalt mingi vana heinaküün või karjalaut või lennuväli või miiniväli või saar või soo või auk. Seiklus ja keskkond on väga tähtsad! Ise tead, kas mõtled nii, et kas koht peaks asuma kuidagipidi Tallinnale nii haardeulatuses või mõtled nii, et eks see Eestimaa on nii väike, et küll need inimesed ikka kohale ronivad. Juba Peter Brook ütles, et olulised teatrisündmused toimuvad ikka mujal kui teatrimajades!

2. "Etendusi mängitakse vaid loetud arv kordi!"
"Pilet eelmüügist nii palju, kohapealt nii palju!"
"Igale etendusele lastakse vaid piiratud arv inimesi!"

3. Tee juba ette nii iseendale, kogu trupile, publikule kui kõigile, kõigile selgeks see, et tegelikult teeme suurt kunsti! Olenemata sellest, et suvel vajab inimene meelelahutust ja et seda me talle pakumegi, et tegelikult teeme seda kõike hoopis tähtsamate ja suuremate ideaalide nimel.

4. Jumala eest kirjuta midagi kokku, töötle, muuda, keera vint peale, sest teater on iganenud, teater vajab uusi ideid! Alguses on kõige tähtsam idee, pärast sisu. Inimestele peab meeldima su idee ja kui sa sinna sisu taha saad, siis on korras.

5. Kui projekt on hästi läbimõeldud, siis kõik on sellesse ette armunud! Kõik on sinu enda teha. Sa võid teiste poolt kirjutatavad arvustused ja emotsioonid enne valmis saada, kui proove asud tegema. Kõik oleneb sellest kui suurt kunsti sa teed. Inimesed on ju haritud, neid ei ole kerge mõjutada, suunata...

Kui Kristoga üks õhtu trollis olime, siis mõtlesime, et me teeme kunagi ka suvelavastuse. Teeme Sõpruse puiestee ja Linnutee ristil. Sest troll oli parasjagu sinna jõudnud. Mida me teeme, me veel ei tea...

Comments:
publik võiks istuda nagu linnud õrrel ristmiku nende valgusfooride torude peal ja näitlejad keksiks ruuporitega autode vahel? vaatemäng garanteeritud;)
 
Üldse mitte paha mõte. Esietendusele sulle koht Reserveeritud või Broneeritud. Oleneb, mis väljenduslaadi otsustame kasutada.
 
merci;)
 
hah.
kõik see hüüumärkide vahele konserveeritud ärielevus.

kas meie, Mart, oleme teatriterroristid või -reformaatorid või pisikesed draamapunkarid, kes pissivad öösel kell kaks teatrimaja seinale? või...k u n s s n i k u d?
 
Jim

Ma arvan, et oleme lihtsalt vahenähtus. Väike pissi ei tee suurele õilsale teatrimajale kuigi palju kahju. On ju liiga palju inimesi, kelle silmades on kirge ja kirg on ju ius asi.

Sina hakkad tegelt tootma teleseriaale soome tv-le ja minust saab lambaid kasvatav talunik.

Ja vahel me siis ikka ei saa lahti harjumusest risti pissida. Mina lavastan lammastega sinu mõtteid ja kusjuures teleseriaalidesse saab sisse panna inside joke.

See on vandenõu.
 
kusjuures. öösel tuli meelde, et hea suveteater ei pruugi ninnunännu olla. olen ühte väga head suveteatri tükki näinud ka, see oli Rakver teatri Sagadi mõisas lavastatud "Pidusöök". ühe dogmafilmi järgi tehtud valulise temaatikaga etendus, mis pole ikka üldse suveetenduse moodi ja ikka sa väga popiks. suvel võib ikka kõikie teha ja kõik läheb peale, sest tavaline teater suvel lihtsalt ei tööta;)
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?