20060217

joovastust nõudes

170206
Kui palju peab eestlane suurlinnas joovastuse nimel vaeva nägema?

Leppisime eile õhtul kokku, et maksu mis maksab, et Alaveri poolt rõhutatu, et loeb ainult üks kuupäev „17 veebruar“, et sellest me peame osa saama. Äratus kell 7.27, 8.06 olime linna suunduva rongi peal. Tahtsin koos Sveni ja Otiga üheksaks minna Eesti suursaatkonda, tahtsime tähtsaid hetki omade keskel jälgida. Linnas tõdesime õige pea, et ega meil täpselt pole aimu kus Londonis see saatkond asub ja siis otsisime kotist igasugu hädaabi pabereid ja leidsime ühelt selle aadressi ja kiirel sammul tänavaid mööda edasi uidates jõudsimegi kohale. Aga….

Saatkonnad on ju suurte raudväravatega ja neil on siuke väike kellanupp ja seda siis vajutasimegi ja Ott seletas häälepilusse ära meie mure. Vastuseks tuli külma bürokraadi eestikeelne hääl, et ei saa siin midagi televiisorit vaadata, et meil pole avalik asutus. Meie maailm varises kokku, vihastasime oma rahvuse peale. Ihkasime inimlikust. Saime ametnikest aru, aga noh nende häälehoiak oli umbes selline, et mõelge nüüd ise, et kui teie tahate hakata siin televiisorit vaatama, et siis tahavad paljud teised ka hakata. Täna hommikul ei silmanud me seal tänaval küll rohkem eestlasi…

Igatahes põrutasime kiirelt südalinna tagasi ja Maci pood avati kell kümme ja siis kiirelt interneti ja live-tekstiülekandeid sportnetist jälgima, pool distantsi sai just sõidetud, oli selge, et võib loota midagi suurt. Otsustasime leida kiirelt suure tehnikapoe. Juhatamise peale jõudsime välgukiirusel 300 meetrit nurga taha ja kiirelt liftiga viiendale korrusele ja korraga oli meie ees palju telekaid, aga mitte ükski ei näidanud eurosporti. Palusime härrasmeestest töötajatel meie jaoks ühe teleka lülitada eurospordi peale ja seda tehti lahkesti, isegi volüümi keerati meie jaoks juurde.

Veerpalu finišit nägime juba otse, eurospordi kommentaatoril olid isegi Andruse laste nimed peas. Lund tuiskas ja põskedele viibatud lippudega eesti näitsikud kiljusid. Neil on seal Torinos ülevad päevad. Vabariigi aastapäeval võib meid taas leida kaubamajast, mitte saatkonnast. Vaevalt noolime Eestist televiisori vahendusel lipuheiskamise pilti. Võib-olla võtame poodi veidike krõbuskeidki kaasa, sest 30 kilomeetrit on siiski päris pikk distants.

Oleme metropolis oma rahvuse üle uhked.

LISATUD: Olukorra selgitamiseks lisan veel seda, et Londonis oli kell 9 hommikul, kui suusaülekanne algas. Pubid avatakse keskpäeval. Eurosport on kaabellevis suhteliselt harv nähtus. BBC oma kanalitel murdmaad ei näita.

Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?