20060515

eesti saatana munad

Käisin täna Hansapangas. Nad tahtsid, et ma maksaks nendele õppelaenu tagasi. Saadsid koju kirja ja nõudsid aga välja. Nad ei olnud viitsinud süveneda ja neid see sadakorda huvitas, et tegelt saab mul esimene ülikool kohe lõpetatud ja teises olen ilusti juba kaks aastat käinud. Igatahes võtsid nad paar päeva tagasi mu kontolt mingit raha maha.

Läksin siis ma sinna Kawe Plaza kontorisse ja võtsin ilusti numbri. 114. Letis oli parasjagu 108. Ja ainult üks lett töötaski, mingi kuus letti oli tühjad. Tööpäeval kell üks päeval. Igatahes mõtlesin siis, et nüüd kirjutan kaebuse ja kirjutasin selle tagasiside blanketi täis ja hakkasin siis otsima „kontoris olevat postkasti, kuhu tagasiside panna“. Loomulikult ma postkasti ei leidnud.

Ja samal ajal kui ma seal ketiga kinnivangistatud pastakaga kritseldasin ja oma pahameelt välja elasin olid mingid telleri tädid tööle tulnud ja siis ühe kinnise boksi peal süttiski number „114“. Mõtlesin no nii, kes siis teeb tüssu, kas mina pangale või pank minule.

Sattusin toreda tädi otsa. Minu jutt pani ta naerma. Ta helistas kaks korda minu asja pärast kuhugi õppelaenude osakonda ja samal ajal kui ma avaldust täitsin, tema juba seal klõpsas oma hiirega ja oligi asi korras. Siis ta veel naeratas mulle ja soovis väga ilusat päeva. Läbi inimeste. Läbi inimeste tuleb elada. Asju ajada.

Aga ikkagi. Hansapank va kuriväää. Tore telleritädi ütles küll, et ilusti arvuti näitab, et 30.08.2004 olen ma ilusti teist korda ülikooli läinud, aga kuna ma Pedas olen üle nominaalaja läinud ja nende kauaõppivatega on siuke süsteem, et kui vajad oma lõputöö kirjutamiseks rohkem kui pool aastat pikendust, et siis nad viskavad su ülikoolist välja ja siis kui kaitsed tööd, et siis selleks ajaks reeksmatrikuleerivad su.

Nähtavasti siis lihtsalt Pedalt (vabandust, Tallinna Ülikoolilt) nõudis Hansapank jaanuaris nimekirja, et kes on tudengite nimekirjast kustutatud ja siis kui hansa sai nimed kätte, et siis süvenemata lajatas kõigile õppelaenu tagasimaksmise graafiku. Kuigi andmebaas ilusti näitab küll, et…

Igatahes see hea telleri tädi päästis mind Hansapanga ebaõigluse eest. Kui saatan on tänapäeva Eestisse kaks muna munenud, siis üks on Hansapank ja teine on Ühispank. Ennnpeeeenkkkaaaa….aaaaaaaa…aa.a.a tead. Kunagi sümboliseeris Hansapank mulle edukust ja tublidust ja mõtet. Nüüd on nad lihtsalt primitiivsete reklaamikampaaniatega löörvid (see viimane on minu arust väga huvitav sõna).

Ja võib juhtuda, et saabki reedel lõputöö ilusti psühholoogia osakonda esitatud ja 5. juunil ka asi ära kaitstud. Aga 5. juuni tõotab tulla üldse ulmekas. Sellest teinekord.

Hoidke oma raha ja iseennast. Sest meie juba pankadele tüssu ei tee. Nad on meist üle. Meie oleme ju vaimsed, meie ju ei oska raha väärtustada. Ju.

Comments:
mulle meeldib risto selles NPNK reklaamis(A)
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?