20060621

käskkiri

Nüüd on juba kell kaksteist läbi.

Eile vastasin näidendid seminarivormis idioodi juttu rääkides ära. Filmiajalugu väga hea, välisteatriajalugu väga hea, eesti teater hea, prantsuse keel oli arvestus, arvestatud.

Istun kooli arvutis, ei hakanud juba teist päeva oma arvutit kaasa võtma. Vahepeal on hea anda talle minust puhkust. Kõrgete nuppudega klaviatuurid mulle ei meeldi.

Eile ma higistasin, mul oli ülikond seljas, öeldakse, et mehed näevad ülikonnas head välja, Pole minagi erand. Ma pidasin aktusel kõne.

Diplom, ainepunktid, hinded, tähtajad, registreerimine, avaldused…on kõik äärmiselt olulised akadeemilise hariduse komponendid ja nii elus kui ülikoolis tuleb kõiki ette nähtud reegleid täita mängleva kerglusega. Aga tegelikult on ülikool kõige tähtsam etapp elus kahel inimlikul põhjusel.

Esiteks kohtad sa tudengina kõige targemaid inimesi, kellega sa oma lühikese elu jooksul kokku puutud. Targad õppejõud kujundavad ülikooli näo ja vastutavad tudengite silmaringi avaruse eest. Lõpetaja ei saa pidada ennast arukaks, kui ta arvab, et tal on olnud rumalad õppejõud. Väärt õpetaja jääb õpilasele alati kõige suuremaks autoriteediks. Õpilane peaks oma õpetajate süü tõttu jääma igaveseks vaevlema rahuldamatus teadmiste janus.

Ja teine inimlik põhjus, miks ülikool on kõige tähtsam periood elus, on see, et just ülikoolis tutvud sa inimestega, kes jäävad su lähedale kogu eluks. Need sõbrad, kes leitakse ülikoolis, ei kao enam kuhugi. Sõprus pole kohustus, aga ülikoolis muutuvad paljud inimesed asendamatuks.

Tallinna Ülikooli Sotsiaalteaduskonna Psühholoogia ning Riigiteaduste osakondade lõpetajate poolt ütlen „Aitäh“ meie õppejõududele ja ülikoolile ning soovin kõigile lõpetajatele kõrget lendu, sest meie tänastele autoriteetidele on vaja tõestada, et elus maksavad teod mitte ilusad sõnad.


Pidu möödus aktiivselt. Mulle meeldib elada kirega. Iseenda vastu, seda pursates, sihtimatult.

Comments:
tubli, mart. näita palun pilte ka.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?