20061028

ahasveeruse uni

Kõigepealt räägin ma sulle Juudast. Juudast räägin ma, nagu sa isegi taipad, ütles ta mulle tigedalt. Tema ei teadvat, kas inimene on jumala näo järgi loodud, kuid Juudal on inimese nägu päris kindlasti. Juuda nägu vahetab tundeid ja sugu, väljapääsutusest saab tema ilme. Kui sa oled üksi ja õnnetu, pakub Juudas sulle seltsi. Kui oled rahata, pakub Juudas sulle raha ja rikkust. Ja kui sa armastust ihkad, on Juudas maailma parim. Sinu enese valgustkartvate soovide ilming on Juudas, kui oma õnnetusse liialt süvened.

Juudas teab neid pehmeid luudeta kohti, kus nool läheb tõrketa läbi. Juudas on saatana sugu ja kuradi vend. Kurat ja saatan on erinevad olendid. Kuradit hüütakse iga päev appi, kurat on saatana varju nimi ja Juudas nende alandlik teener.

Mis sihti saab jumalal olla? Mitte mingit. Jumal on loonud meid jsut nagu katseks, katseks ja lootuseks, et tõuseme neljalt jalalt kahele püsti ning näeme, kuis silmapiir taganeb, et näeksime enese ette ja kaugele taha, ja meie keha ei ahelda enam lendu ning igatsust.

ENE MIHKELSON

Comments:
Aamen
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?