20061031

fame

Jah. See on esimene arvustus laineid lööma hakkavast muusikalist. Käisin eile viimasel eel-eelesietenduse eelsel läbimängul. Oo jaa Jüri Nael. Tegemist on kõige aegade atraktiivsema muusikaliga. Paar plussi ja miinust.

MIKS ON VÄGEV:

MIKS ON JAMA:
  1. Kogu lugu on nagu üks suur seep. Kui tegelased räägivad juttu, siis on mõttetu. Tegelaste probleemid tunduvad kunstlikud, eesti muusikalilauljad ei oska näidelda. Muidugi Hannes Kaljujärv paneb võimsalt naljakalt, aga tema jälle nii ei laula. Täiskomplektis (laul-tants-näitlemine) muusikalistaarid Eestist puuduvad.
  2. Lavakujundus ja kostüümid ei lähe kokku. Pole hea, kui kostüümikunstnik on üks ja lava teeb teine. See on loogiline, et siis jääb asi kuidagi õhku. Muidu see on muidugi lahe, et kostüüme on tegelastel nõnda palju ja kodustatud Rootsi valguskunstnik on teinud eeskujuliku valgusrezii.
  3. Ja üleüldse on linnahall ikkagi suhteliselt stagna ja imelik koht. Võid küll lõputult vajuda pehmesse tooli, aga jalgadel pole ruumi ja kui on mingi stseen, kus on laval muusikalistaar, kes peab pikka jutumonoloogi ja teeb seda äärmiselt halvasti, siis selles koletus saalis viibides tuleb üksildane uni peale.
Aga arvan, et seda tasub vaatama minna. Lülitad mõtte täielikult välja ja jälgid. Parem ikka kui kodus televiisorist tulevat jama vaadata. Tantsud tähtedega on läila, fame on raju.

Comments:
me läheme luurame tultsiga täna siis eel-esietendusel ringi. eks näis
 
see on suht õudne kräpp. imelik, et poolproff kiidab.
 
rõhutud on tantsule, mis on laval efektne, flamenko number tõrvikute ja zorrode ja tugeva rütmiga tekitas isegi väikse pinge õhku. muud nn peategelaste tegevusliinid on klišeed, loos peaks nagu väike traagika ka olema, aga see on ära unustatud. linnahalli projektides polegi vist sisu tõsiseltvõetavus tähtis. kahjuks. fame on natuke etem kui grease, mis oli päris tsirkus
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?