20061006

Geriljataktika kasutamine teatribisnesis

Rakvere teatril on uus kodulehekülg ja esimesel lehel avaneb pubekatüki „Kuidas elad?...Ann?!“ reklaam. Nii. Väga hea mõte, et võiks luua Anni küberkarakteri. Olen ammu mõlgutanud mõtteid selle üle, et kuidas teatris eksisteerviad fiktsionaalsed tegelaskujud võiks eksistseerida ka veebis. Aga antud juhul on Rakvere teater oma tööd veidi puudulikult ja läbimõtlematult teinud.

Kindlasti ei tohiks Ann Keesi koduleht olla orkuti community, kes lavastusega seotud inimesed vahetavad oma muljed. Ann Keesile oleks võinud teha blogspoti mingi konto ja ta oleks võinud hakata sinna kirjutama oma sassis elu mõtteid. Sekka Annist fotosid segastes olukordades ja pilte temale kallitest inimestest. See oleks palju huvitavam. Lugu ei ole vaja luua natuke. Asju tuleb teha põhjalikult.

Orkutis on Ann Keesi ankeet ka olemas. See on hea. Kuigi vot asi on selles, et vist oleks palju huvitavam see, kui Anni sõbrad oleksid need sõbrad, kes on lavastuses tema ümber. Et oleks lasknud igal näitlejal oma tegelaskujule orkuti konto ja blogi luua, et oleks tekkinud täiesti siuke maailm maailma sees.
Kuigi ega ma ei tea, võib-olla ei ole selle lavastuse puhul reaalsete inimeste ja Anni sõprade vahel suurt erinevust. Ja võib-olla see just on hea, et väljamõeldud Ann ja pärisinimesed sõbrunevad, kuid mina arvan, et see veidi kaotab ära müstikat. Et õige pea saab aru, et Marilyn Jurman on teinud Ann Keesi konto ja mis nüüd siis edasi saab?

Pubekad, teismelised ja muidu internetikasutaja ei ole rumalad, vaid on just äärmiselt targad klõbistajad. Inimesed saavad kohe aru, et Rakvere teatri kodulehel on tegu järgitehtud kommentaaridega ja et „kogu asi peaks nagu midagi meenutama, mitte ise olema Anni internetiankeet.“ Võiks sihtgruppi pidada targemaks. Teismeliste rate-kontod ja muud internetisuhtluskanalid on suhteliselt keeruliseks muutunud.

Nojah. Kui selle reklaami eesmärk on teavitamine, siis see töötab. Aga teavitamisele lisaks võiks olla sisu ja ägedust. Internet on piiramatu publik ja sihtgrupp.

Igatahes edu Marilynile Anni kehastamisel ja et lavastus tuleks maru.

Comments:
Marilyn Jurman. (:
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?