20061024

Kas poppi võib teha?

Mida vanemaks inimene saab, seda vabatahtlikumaks peaks muutuma soov koolis käia. Kas on mõtet käia ülikoolis, kui ei viitsi loengutesse kohale loivata?

Nii. Põhikoolist ei tohi poppi teha, see on seadusega karistatav. Keskkool on Eesti Vabariigis rangel vabatahtlik, kui tahad kooli äralõpetada ja muidu olla sotsiaalne, siis peaks siiski hommikul minema keskkooli ja lõuna ajal saab koolist priiks.

Siis läheb inimene ülikooli. Alguses käib ilusti kohal. Aga mida igavam tal hakkab ja mida tähtsamaks muutuvad igasugused muud tegevused, seda vähem on teda õppeasutuse seinte vahel näha. Eriti kui on sellised loengukursused, mille konspekt on internetist kättesaadav ja kus õppejõud ei teosta kohalolekukontrolli.

Tegelt peaks inimese sees olema mingi kontrolljõud, mis ütleb, et puududa ei tohi. Mis sa käid ülikoolis, kui sa ei käi seal? Näiteks on meil kunstiajaloo loeng ja siis umbes pooled või rohkemgi puuduvad. See tädi Peil räägib küllaltki huvitavalt ja ta tõesti räägib sellistest asjadest, mis harivad inimest. Siukesest loengust puudumine on lollus.

Poppi ei tohi teha. Töölt ei tohi ka poppi teha. Kuigi ülikoolis käimise eest palka ei maksta, on need täpselt samaolulised asjad. Või mis?

Comments:
ohoo, peaks ka RR-sse tulema ja seda ankeeti täitma. Võibolla homme...
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?