20061115

eestlane blogigu eesti keeles

Mul on mitme tuttavaga juhtunud selline asi. Et peavad blogi või noh ütleme siis, et kirjutavad oma mõtetest internetti ja siis inimesed loevad ja siis kõik on õnnelikud. Aga siis läheb tuttav välismaale ja kuna seal tekivad tal uuet tuttavad ja ta tahab nendega ka hakata oma maailma jagama, et siis hakkab internetis end jagama inglise keeles. Eestlased saavad nagunii inglise keelest aru, aga välismaalased eesti keelest teps mitte.

Oma blogi sees ei tohi keelt muuta, küll aga võib endale juurde tekitada uusi veebipäevikuid. Päris mitmed eestlased blogivad edukalt eraldi nii inglise kui eesti keeles.

Kuskil kauges paigas võõras keskkonnas viibiva inimesi eestikeelset maailma on huvitav lugeda. Seda on tõestanud nii Aafrika-Rebaseonu kui Ameerika-Epppppp. Üks reisipäevik Ekuadorist, üks täienev Indiast. Võõra elu eesti keeles salvestamine on vägev.

See postitus on inspireeritud Prantsusmaal viibiva Evelini blogist:
olen mõelnud kas ma peaksin hakkama inglise keeles kirjutama või mitte. ühelt poolt. jube mugav on eesti keeles. teiselt poolt... siis peaks ehk vähem kirju kirjutama ja siinsed saaksid ka aru, mis kontekstis ma nende nimesid siin kasutan...

Comments:
Sinu tekste on hea eesti keeles lugeda ja neid ei kujutakski teistmoodi ette, aga kui blogi uusi sissekandeid ootab iga päev mitu infonäljas välismaalast, siis oleks kuri neile mitte seda rõõmu pakkuda.
 
Kui sa terve päeva ja koduse õhtu takkapihta võõrkeeles patrad, siis on hea vahelduseks ennast emakeele seltsi arvuti taha sättida. Minu jaoks ainus koht, kus ma mõtlen ka õigekirja peale ning hoian võimalust mööda keeleoskust alles. Muidu hull lugu - Eesti pass taskus, aga ei oska rääkida-kirjutada.
 
Mul oli alguses sama dilemma. Et mis keeles. Aga no kuulge, kui ikka oma ema ei saa aru, mis sa kirjutad ja kuidas sul läheb, siis see on lihtsalt kurb. Ja üleüldse - eesti keel on ilus ja OMA. ;) Aga aitäh mind mainimast, see teeb rõõmu, et teistel minu toimetustest on rõõmu.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?