20061127

kokkusurutud põdemine

Kui trolliga linna sõita ja istudes Sügisballi lugeda, siis on vandenõulase tunne. Tahaks ümbritsevatele inimestele öelda, et just loen kuidas teid kirjeldatakse. August Kask, arhitekt Maurer, luuletaja Eero, šveitser Theo ja televiisorit vahtiv Laura elasid rohkem kui 30 aastat tagasi. Ikkagi Mustamäel, ikkagi trollid, laternad ja grupiviisiline üksildus.

Mati on kirjutanud seda kõike üksi kodus passides. Need on ju need kõige nauditavamad ajad, kui oled mitu päeva järjest kodus. On kohutavalt igav, tunned eksistentsiaalseid valesid (või valusid) ja ikkagi vihkad kõiki teisi inimesi. Paneelelamute inimesed on laiskust täis.

Mati oli skisofreeniline inimene. Igatses naisi, kirjeldas neid, vahtis võib-olla isegi binokliga. Siis polnud veel internetipornot ja kaabeltelevisiooni.

Nooremal kursusel on komme koolimajas ringi jalutada kõrvaklapid peas. Neil on iPodid ja lihtsalt MP3-e mängijad. Poistel on suuremad kõrvaklapid kui tüdrukutel. Kõik nad tunnevad end kohutavalt üksikuna, pidevalt passivad arvutiklassis orkutis. Kirjutavad skräppe ja naeravad nende jaoks igaveseks kadunud sõprade naljade pärast. Kui poleks internetti koolimajas, siis noorem kursus armastaks üksteist palavamalt. Nad armastavad praegugi, pidevalt teevad pai. Ei teagi, kas internet segab neid või pakub vaheldust. Ennustan, et keegi neist abiellub mõnega neist. Muidugi mitme aasta pärast. Ennem tulevad armuvalud ja kõrvaltvaatajatele pseudolikuna tunduvad jagelemised. Lõpuks lepitakse sisenetud maailmaga ja tulevaste näitlejate tulevastest lastest saavad näitlejad.

Valvelauatädidel on haige komme stendiruumi suur tuli äralülitada ja stendiesine väike tuli põlema jätta.

Ma vist ei suuda kirjutamisest puhata.

Comments:
Ma olen ka kujutlenud, kuidas mingi 15. lend või isegi 18. lend või vist veel ka 20. lend päevad läbi koolis oli ja kuna internetti ei olnud, siis polnud välismaailma ammugi mitte. Ning öösiti võis kooli jääda ja oligi absoluutne isoleeritus maailmast.
Meil aga on sülearvutid ja wifi ja isegi loengute ajal käime mõnikord netis.

Mõtle, mis meie kursusel teisiti oleks, kui netti poleks!

Mina ka ei suuda.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?