20061115

kuidas saada Riigikokku

Kindlasti on sellele mõttele tulnud enne mind veel vähemalt 100 inimest.

Valimiskampaaniatele ja muule pahnale kulub hinnanguliselt 60 miljonit krooni. Robustelt võttes teeb see Riigikogu liikme maksumuseks umbes 550 tuhat krooni. Natuke raha kulub ka neil erakondadel, kes Riigikokku ei pääse.

Nii. Oled poliitik. Sa tead oma sihtgruppi ehk siis piirkonda, kus kandideerid. Su erakond ja sa ise ei tee raha eest mingisugust poliitreklaami. Aga sul on jaanuari, veebruari ja märtsi jooksul võimalik „annetada“ 550 000 krooni. Sa jagad summa väiksemateks portsjoniteks, ütleme nii, et „investeerid“ 50 tuhande kaupa, seega saad 11 korda annetada. Saad uuel aastal igal nädal teha ühe korraliku annetuse ja mõnel nädalal isegi kaks. Annetad laia profiiliga. Raha jagub nii sünnitushaiglatele, vanuritele kui noortele õppestipendiumiteks. Paned 50 000 mitme piirkondlikult kasuliku fondi algkapitaliks.

Sinu heategusid pidevalt kajastab meedia. Iga annetuse juures räägid, et just samamoodi seda või seda toetades ja väärtustades kavatsed sa jätkata ka peale valimisi.

Sa otseselt puutud kokku oma piirkonna valijatega, paljudel tekib sinusse soe suhe.

Ja märtsis osutud sa loomulikult valituks. Eesti inimene valib inimest mitte erakonda.

Ühiskonnale ja Eesti inimestele oled sa siis vähemalt midagi head teinud.

Comments:
See on hea plaan. Aga vaat, Eesti inimene ei suuda uskuda, et sa seda raha lihtsalt selle pärast annetad, et sa Hea Inimene oled. Nad arvavad, et see on lihtsalt üks väga läbinähtav trikk ja et sa üritad neid lihtsalt raha eest ära osta. Paljud mõistaksid sind ja su motiive, aga suurem enamust halli massi ei suuda sellega leppida.
 
Ega jah keegi käiks sellist summat välja headuse pärast. Riigkogus on ju hea olla, siis saab teha sellisedi seaduseid nagu vaja on ja saab oma raha mitme kordselt tagasi. Ja kusjuures väga paljud inimesed ikkagi usuks, et raha on annetatud headusest.... vanurid, pereemad.... miks mitte?
 
KeRa-kondlane annetab 1100le valijale 500lise saades vastu hääle ja ongi riigikogus ;)
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?