20070428

Kas eestlane suudaks laamendada?

Kujutad sa ette, et su sõpru, töökaaslasi, kursavendi-õdesid ärritaks miski nii tugevalt, et hakkate koos aknaid sisse peksma ja kõva häälega karjuma? Te kütate üksteist üles ja mida bravuurikamalt keegi käitub, seda kõvem mees ta on!

Tundub veidi ebarealistlik...

Huvitav, mis peaks olema põhjus, et eestlased tänavatele läheksid ja vahvad räitkud endal suu ette paneksid? Kui Savisaar saab peaministriks ja ta kehtestab vene keele riigikeeleks ning kutsub idast meile igasuguseid külalisi?

Ei. Ka sellest ei piisaks. Eestlane ei ole laamendaja, eelkõige hoiab ta oma kodu ja kodumaad. Loomulikult ei salli ta, kui talle liiga tehakse. Aga massipsühhoos ei mõju meie peal. Oleme selleks liiga tasakaalukad ja targad.

Nii on "veidi" raske mõista neid tanksaabastes noori, kes tahavad linnatänavatel venelasi "karistada". Las politsei karistab. Eesti politsei on viimastel päevadel olnud väga tubli.

Eestlased ei ole laamendajad ega karistajad. Las jäädagi nii. Me oleme laulurahvas.

Comments:
jaaa, mul oli täpselt sama küsimus.
et kas siis läheks näiteks võitlema, kui tartu ülikooli peahoonet tahetaks lammutada? estonia teatrit põlema panna? ükskõik, midagi sellist. vb läheks, vb mitte. pigem mitte, sest ka mina usun õigusriiki ja politsei jõudu. küll mässlev rahvas maha rahuneb, kahju ainult, et nad asja mõistusega ei suuda võtta.
 
Targad eestlased ei läheks. Targad eestlased jääksid õhtul koju ja vaataksid kurva pilguga telekast toimuvat. Seda sama teevad ka targad venelased praegu. Istuvad kodus ja vaatavad kurva pilguga Tallinnas toimuvat ning mõistavad huligaane hukka.

Vandalismil ja lambakarja efektil pole rahvust. Ta on venelane, saksalane, prantslane jms...
 
Just-just, Mart, halb lastetuba, vilets haridus ja madal impulsskontroll käivad ikka SES (sots.maj. staatus), mitte rahvuse piire pidi. Eesti jõmmid on ka ju kole nähtus. Nii et võtkem aksioomiks, et mitte "paljud venelased on laamendajad", vaid "paljud laamendajad on venelased". Aga ei ole kausaalset seost rahvuse ja käitumise vahel. Rahvus on neutraalne. See-eest aga torkab hästi silma ja talle on kerge valentsi külge pookida.
 
kui minna ülikooli või estonia t. kaitsma siis organiseeritult (kaitseliit) ...
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?