20070615

kasside uputamise keelamine

Elame seaduste ajastul. Terevisioonis räägiti loomapiinamisest. Kirjeldati detailselt. Kogu päevaks on nüüd tuju kõhe. Üks mees oli oma koera üles poonud. Enam ei tohi kassipoegi uputada. Paljudele taluperedele võiks nüüd trahvi teha. Maal käivad asjad teisiti. Kuid usun, et enamjaolt palju inimlikumalt kui linnas. Loomi ei tohi piinata. Loomadest peab eemal hoidma, kui sa ei oska õigesti hoolitseda. Olen siiski arvamusel, et mida vähem loomi inimesi täis linnades, seda inimlikum on kõigi isendite elu.

Comments:
sama loogika kohaselt usun mina sedasama inimeste kohta - mida vähem isendeid siin ülerahvastatud maamunal, seda parem. hakkame tapma!?
 
Inimeste arvu reguleerimiseni jõutakse muude meetmetega. Inimene on ikkagi (enese)teadvusega olend, kes mõistab ka keerulisemaid seoseid. Loomadele ei saa ju õpetada, et nad ei paljuneks nii hullupööra. See pole ka loogiline, et inimesed kõiki loomi nagu sitta pilpa peal hoiavad ja ise seeõttu kannatavad. Kui inimese võimuses on loomade arvu mõistlikkuse piirides reguleerida, siis see on ainuvõimalik valik. Meetmete osas tuleks muidugi rohkem järele mõelda.
 
halloo!? loomakaitsjad sellest ju rääksidki, et loomapidajad (inimesed) oma loomade arvukust steriliseerimistega reguleeriksid.
 
Mu arust on halb asi see, et paljud inimesed muretsevad oma rahuldamata armastusvajaduse leevendamiseks endale lemmiklooma. Hiljem, kui selgub, et loom neid õnnelikuks ei tee, siis jääb ta vedelema. Maailma linnad on loomohvreid täis. Armastuse sõdalasi. Enamus koeri ja kassi tahavad elada nii, et neil on võimalus vabalt looduses ringi jalutada, aga suurlinnas nii ei saa.

Aga jälle maal on teised reeglid. Kui on kiire heinaaeg ja kassil tulevad pojad, aga majapidamises on juba viis kassi ja nelja uut pole vaja. Maal pole inimestel aega ja raha kõiki oma kasse steriliseerida.

Eestis on vist hästi palju varjatud pedofiile ja loomapiinajaid. Vähemalt jääb (jäetakse) selline mulje.
 
õige, mart! raha puudumine õigustab tapmist! alati!
 
Tapmist ei õigusta miski. Aga tapmisel ja "tapmisel" on vahe. Paljud maal elavad inimesed ei hakka kunagi oma kasse steriliseerima. Parem olla adekvaatne ja õel kui sinisilmselt eitav.
 
õigustab ikka. piisab sellest kui sõnale jutumärgid ümber panna.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?