20070711

mida sööb taimetoitlane?

Kas ta kala sööb? Kas ta piima joob? Kas muna on loom või taim?

Olen kohanud elu jooksul mitmeid vegetariaanlasi, minu arust suurem osa neist petab iseennast ja maailma. Poosetada ei tasu.

Kui ma paar päeva ei saa piima ega liha, siis tunnen end füüsiliselt halvasti. Nii rikutud roheline.

Comments:
taimetoitlasi on üldjuhul kahte sorti. inglise keeles eristatakse neid mõistetega "vegetarian" ja "vegan". Esimene peaks olema selline, kes lihtsalt liha ei söö. Aga kala, muna ja piimatooteid sööb. Linnuliha on piiripealne. Teine sort on äärmuslikumad, kes ei söö mitte midagi, millel vähimatki loomset seost võib näha. Nt isegi mett ei söö, sest see on mesilastest läbi käinud ja mesilased, teadagi, on loomad. selle värgi (vaimse või füüsilise) tervislikkuse üle ma parem targutama ei hakka.
 
aitäh kategooriate selgitamise eest.
targutada võib.
 
eiei, Mart, ta ei targuta ju.
mina ka nüüd ei targuta, kui ütlen, et "vegetarian" ei söö kala! ja mingit linnuliha piiripealsust ka pole. Aga, kes see ikka vaatab, mida sa sööd. Kõik käib ju oma südametunnistuse järgi, ennast petta pole tõesti mõtet. Aga mingit "inimene on tugevam ja targem ja sellepärast ongi meil õigus loomi tappa ja nendega teha, mida tahame" jama on kohutavalt valus kuulata. (Sina nii ei öelnud)
Mina pole kuulnud siiamaani mitteühtegi arukat ja tõsiseltvõetavat argumenti hiigelfarmide ja üldse loomade inimesele toiduks kasvatamise vajalikkuse toetuseks.
Me oleme ju erinevad ja..kellelgi pole õigust öelda, et sina, kes sa sööd liha, oled halb.
 
enesepetjad on kõik, kes usuvad, et kui nemad ei söö liha, siis see üks lehm jääb tapmata.
 
seda kala-linnuliha asja ütlesin lihtsalt selle põhjal, mida erinevad end taimetoitlaseks nimetavad inimesed mulle väitnud on. definitsioonide teaduslikkusele ma ei pretendeeri.
 
Ma ei sa nüüd aru, kas vegetarian sööb kala ja linnuliha või ei :) ?!
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?