20080210

Teravad mehed orkutis

Loomulikult vaatasin ma üksi kodus ja käisin mööda tuba ringe.

Mõned fotod võttepäevast.

Ja jalgpall jäi hommikul 13:0. Meie võitsime.

Comments:
Esiteks märgin, et sattusin sarja vaatama ainult tänu su blogile. Telekat mul pole, on televisioonivaatamise masin ning üldiselt ma ei viitsi sellele hääli sisse lüüa. Seega töötas ajaveeb edukalt teadaandjana.

Ja teiseks märgin, et mingi osa saatest jäi mul ka nägemata, sest televisioonivaatamise masin (ehk siis mitte telekas, vaid arvuti) pani korraks pillid kotti. Võib-olla on mu järgnev jutt sellevõrra rohkem mööda.

Hea, et "Tervates meestes" oli provokatsiooni, homo-pede-seksi- jne jutud. Mind need ei shokeerinud, aga usun, et kedagi kindlasti -- ja see on suurepärane. Ülepeakaela oli kogu lugu hea eemaldumine keskmisest (USA) stambist ja kohalikest macho/eduinimeste ja misiganes klisheedest. Läbi käisid soojad, pehmed väärtused käsikäes igapäevasusega, seega oli "Teravad mehed" eluline ja sümpaatne. Selle eest pluss.

Samas on mingis tahes-tahtmata paratamatus, et telekas peaks elu olema intentsiivsem, värvikam, kontrastsem. Vaatajale pole antud 360-kraadist vaatevälja, võimalust ise asjusse sekkuda. Seega tuleks täispöördeline elu ikkagi mingil moel tema neljakandilisele ekraanile kokku tihendada. Selles osas jäi sari kohati hõredaks.

Midagi jäi puudu komöödiast. Ma mõistagi ei tea, milline oli autoripoole määratlus ja eesmärk. Meedias tituleeriti "Teravad mehed" komöödiaks ja seepärast oli mul ilmselt ka pisut ettekujunenud ootus. Lõpuks tundus sari mulle aga ristand draamast ja komöödiast - näiteks need vahelõigud. Seal öeldi ilusaid, elusaid ja tõsiseid asju. Aga samas ei töötanud nad jätku/vahepalana, vaid eraldi lühivormidena, nõudsid omakorda keskendumist ja viisid huumorilainelt eemale.

Ma eeldasin, et "Teravates..." tuleb rohkem situatsioonikoomikat, rohkem sebimist klientidega. Tead küll, erinevad karakterid, tobedad nõudmised, piinlikud jutud klientide poolt, igasugused kõiketeadjad, kõigeskõhklejad jms tegelased. Salongist käib läbi ju terve ühiskond, sest juukseid on vaja kõigil lõigata ja ega inimese iseloomu konarused, ümarused ja muu geomeetria toolis istudes seisma jää. Aga kuna kese oli kolmel salongimehel, siis jäi n.ö välismaailma väheks ja siseilm samas insulaarseks.

Muidugi oli põnev oli näha Leinatamme uues koosluses. Kreisiraadios on ta minu jaoks jäänud kuidagi tahaplaanile, ehkki mitte nõrgaks. Lihtsalt tal on seal oma (vaiksem) nishh, mis erineb Oja või Võrno lärmakamatest. Nüüd oli ta rohkem keskmes ja sai ikkagi hakkama ning teda oli põnev vaadata.

Ahjaa, muusikat oli liiga palju, seda ses mõttes, et muusika ja põnevuse/tundevarjundite vahekord tundus mulle paigast ära. Nt see kordunud laul -- oleks sari mitmeosaline, võiks lugu osast ossa tõesti korduda, aga antud juhul ei toiminud ta mitte ühendava elemendina, vaid tekitas pisut segadust.

Ent kogu see mu kriitika lähtub sellelt pinnalt, et tegemist oli siiski asjaliku, professionaalne ning igati vaadatava tööga. Ma eeldan ka, et vahendeid selle teostamiseks polnud (nagu Eestis ikka) priisata. Kehva asja ei viitsiks - ega poleks mõtetki - niivõrd pikalt kommenteerida, öelda saab midagi sisulist asja pihta, mis ärgitab. Ja kogu see eelnev jutt oleks ilmselt teistsugune saanud, kui "Teravad mehed" jätkuksid. Aga praegusel juhul arvustasin iseseisvat tervikteost, mitte sissejuhatust pikemasse lukku. Ja kahetsen, et "mehi" rohkem ei tule (ei tule ju, olen õigesti aru saanud?).

Üldse, ma vaatan hea meelega uuesti, uurin telekavast, kas K2 kordab :)
 
reiting väga ok. algab 12,6 pealt ja lööb ka Kes tahab saada miljonäriks. läbi saate keskmiselt 10-11 ja lõpuminutid röövib Superstaari saade ära. et siis tehnilise poole pealt. :)
 
Aitäh tagasiside eest.
 
minu arust oli 14:0
 
oli vist jah 14, aga mulle meeldib 13 rohkem ja ju on see alateadlik värk, et kui võimalus on, siis kirjutan 13
 
:D , õige .
numeroloogia.
mulle meeldivad 13 ja 16 ja nii edasi tagasi
 
Tere. Ühe võõra inimese väike kommentaar.
Mulle jättis suhteliselt positiivse mulje. Klisheed mulle meeldivad, aga neid tuli siiski natuke liiga palju. äkki tahtsidki kõik ühte osasse ära panna. Tundub, et võiksid olla hea sketside kirjutaja. Osasid võiks olla siiski mitu ja pooletunnised, siis veab ühe liini paremini välja.
Mis puutub muusikasse, siis mulle just meeldis selle täiesti selgepiiriline sissetungimine. Jõudu!
 
Kui asi peaks jätkuma, siis saab iga osa pikkuseks olema 30 mintsa (23 pluss reklaam).
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?