20080325

Kas olümpiamängud on läbi?

Homme õhtul toimub rahumeelne meeleavaldus. Ka mina toetan vaba Tiibetit ja ei mõista Hiina jõudu, kuid tahtsin rääkida hoopis muust. Olümpia on muutunud suhteliselt ebaoluliseks ja laialivalguvaks spordisündmuseks ka ilma meeleavaldusteta. Pekingist on hoopis parem turundada poliitilist konflikti kui tohututes kogustes erinevaid tulemusi.

Sportlasi on maailmas palju. Järjest rohkem tuleb juurde spordialasid. Järjest raskem on inimesel mõista, et mis on oluline ja huvitav. Oluline ja huvitav on inimese jaoks see, mis talle olulise ja huvitavana serveeritakse. Siis, kui maailmas olid veel riigid ja külmad konfliktid, siis oli lihtne olla kellegi poolt ja kellegi vastu. Praegu lähtub (tele)vaataja pigem isiklikust sümpaatiast. "Näe see tore saksa poiss" või "vihane venelane" või "rahulik norrakas" või "keevavereline tšiili võistkond". Arvamusi on palju, igaühel on omad lemmikud. Raske on müüa, kui puuduvad konfliktid ja superstaarid. Vene sportlane ei vihka ameeriklast, kõik on pigem kõigi poolt. Sportlaste hinges valitseb rahu ja raha.

Doping on pigem igav ja ebasümpaatne konflikt. Doping on segane teema, millest on raske aru saada.

Taliolümpiamängudel on juba ammu raske, lund pole ja pole ka huvi igavate suusaalade vastu. Eks suveolümpiaga võib sama juhtuda. Maailmas on nii palju põnevat ja nii palju võistlusi, olümpiakuld pole enamus sportlastele enam eesmärk omaette.

Loodan spordis näha pinget, suuri eneseületusi ja olgu võistlustel ootamatu stsenaarium. Loodame, et Pekingis kulmineeruvad erinevad maailma pinged ausa sportiliku vihana ja sünnivad "unustumatud momendid".

Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?