20080310

Pecha-Kucha oli reedel. 20 slaidi, iga slaidi jaoks 20 sekundit. Kokku 6.40. Teemaks ASPIRIIN. Kõik need fotod on Internetist julmalt varastatud. Et siis iga foto on ekraanil 20 sekundit ja räägid teksti juurde, kokku 20 slaidi. Teemaks "aspiriin". Aeg läks nüüd.
Igal inimesel on mõni tegevus, mis pakub talle tõelist naudingut. Sul on miski, mida sa regulaarselt ootad ja igatsed, see asi teeb sul alati meele rõõmsaks. Süstid endasse energiat, et jalul püsida ja oma eesmärkide suunas liikuda.
Üks variant on profesionaale kulturism - spordiala, kus puudub dopingukontroll. Need inimesed elavad 40 aastat, aga nad elavad õnnelikult. Enamuse oma ärkveloleku ajast teevad nad trenni. Nad on ise oma eluga rahul.
Või siis professionaased jalgratturid. Elavad range reziimi alusel - trenn, uni, massaaz. Reisivad pea iga päev. See pole nii, et nad teevad seda ainult raha pärast, sest rikkaks saada tahavad enamus, aga väga vähesed suudavad jalgrattaga sõita nagu need mehed. Ju neile meeldib iga päev pingutada.
Mitte ainult sport pole pidev töö enesega. Seda võib olla ka näiteks kirjutamine. Balzac töötas 14 tundi ööpäevas, tal oli plaan kirjutada 137 raamatu, jõudis valmis 90. Mõtles välja umbes 3000 karakterit. Ju talle meeldis nii elada.
Loomulikult on üldistavad lemmiktegevused palju lihtsamad, kui ekstreemsed inimesed. Tänapäeval meeldib väga paljudele inimestele fotosid teha. Neil on alati kaamera kotis, et vajadusel saaks tulistada. Digikaamerad on elu jäädvustamises teinud revolutsiooni, fotograafia on väga pop ja pakub paljudele rõõmu.
Samuti on reisimisega. Eriti soojale maale. Seal on võimalik patareisid laadida. Kes korra käib, see igatseb tagasi. See foto on võetud minu jaoks tundmatu eestlase orkutipiltide seast, ma loodan, et ta ei pahanda. Inimestele meeldib reisida ja näha-kogeda elus palju. Reisides oled s automaadpiloodil, reisimist ja pruuni keha väärtustavad väga paljud eestlast.
Öeldakse ka, et kes korra käib vee all, see jääbki käima. Sukeldumine on saanud niššihobiks. Maailmas on vee all palju rohkem avastada kui maa peal. Olenemata sellest, et sukeldumine on kallis hobi, on veealune ilu muutumas üha populaarsemaks. Inimesed teevad tööd, koguvad raha ning siis käivad koolitustel-kursustel ja sukelduvad järjest sügavamale.
Kuid suure osa inimeste igapäeva rutiin on arvutiekraani ees istumine. Väga paljud töötavad, suhtlevad pidevalt arvuti vahendusel. Kui inimene istub väga palju arvuti taga ja teeb hetkeks arvutist pausi, siis hakkab tal õige pea kipitama, kui ta ei saa kohe-jälle-veelkord oma e-maili vaadata. Mida rohkem inimene arvutis on, seda vähem oskab ta sellest harjumusest vabaneda.
Tööpäevad on inimestel pikad, teha on palju. Osad sebivad ringi, teised istuvad arvutis ehk kujundavad või kirjutavad või progevad. Energiajoogid on töövahendid, need hoiavad üleval, aitavad mõttel püsida konsentreeritud aja jooksul ergas. Osad näevad energiajookides regulaarset abimeest.
Teised joovad kohvi. Pidevalt. Mõnusalt tõmbab ärksaks. Kohvi on võimalik juua üksi, kaksi või suuremas seltskonnas. Kohvi on võimalik juua päevas üks tass, kaks tassi või niipalju kuipalju parajasti kulub. Igapäevaseid kohvisõpru on palju.
Elu käib suitsust suitsuni. Osade inimeste elu. Pole tähtis, mis on suitsude vahepeal, tähtis on, et suitsud oleks omal ajal. Nii nagu alati. Suitsu peab teha saama, see on kõige tähtsam. Ka suitsetada võib üksi või sotsiaalselt.
Minu vanaema usk, lootus ja armastus oli viinas leotatud saialille lehed. Selle vedelikuga võis ükskõik millist liigest määrida ja see aitas alati. Aitas iga päev. Kehaliikmed funktsioneerisid isetehtud ravimi abil.
Paljud neelavad tablette. Mõni kasutab köhakomme, mõni arsti poolt kirjutatud retseptiravimeid. Inimestele meeldib olla nõrk ja oma nõrkust tabletiga ära põhjendada. Valuvaigistid on süütud abimehed, söö palju tahad, tihti tundub, et aitab.
Aspiriin ehk atsetüülsalitsüülhape võttis ravimikompanii Bayer kasutusele aastal 1899. See on populaarsemaid tablette maailmas. Ravimite turundus, müük, reklaam on väga suur äri. Aspiriin on äärmiselt tuntud valuvaigisti.
Aspiriini nagu ka teisi tablette on lihtne kanda kaasas. Sul on alati tugi olemas, käekotis on tablettide jaoks alati ruumi.
Mõned ütlevad, et aspiriin on kahjulikum kui kanep. Erinevate ainete manustamisest on inimestel erinevad arusaamad. Mõni ei salli neid, kes teevad suitsu. Mõni vihkab kohvi. Kolmas põhimõtteliselt ei joo kunagi ühtegi energiajooki.
Inimesed võtavad tihti õiguse olla pahetu inimese etalon. Teised teevad kõike valesti.
Kohtunikuga vaidlemine on mõttetu, seda teavad kõik. Nii ongi kõige kergem hakata suveräänseks kohtunikuks, kes põhimõtteliselt ei võta kedagi jutule.
Kas sina oled narkomaan? Kindlasti sa sõltud millegist. Või kellegist.
Kõik inimesed sõltuvad. Sul pole võimalik sõltuvusest vabaneda, aga sa võid valida oma sõltuvusi. Kuid sul pole mingit õigust hakata õpetama, et kuidas või mismoodi peaksid teised inimesed elama. Ole tolerantne, lase teistel olla. Ära õpeta, ära targuta, ära suru oma maailmavaadet teistele inimestele peale. Tee endaga tööd. Cheers.

Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?