20080304

taarapunktide sulgemine tapab kultuuri

Kaks nõutut habemes meest. Mõlemal käes suured Kaubamaja logoga kilekotid, mis on täis tühje pudeleid. Nad seisavad hommikul kell üheksa Balti Jaama trammipeatuse taga asuva endise taarakäsitluspunkti ees. Endine taarapunkt, siin kohtusid inimesed, siin räägiti lugusid. Värava ees on võimas tabalukk.

"Minge sinna, minge sinna suure poe taha, sinnapoole, seal on kauplus taga putka, sealt saab tšeki, ma ise pole ka käinud, aga minge sinna..."

Väike kondine naine, kes räägib läbi nina möödub ja näitab meestele uue suuna kätte. Mehed hakkavad sõnatult Rimi poole sammuma.

Jah, Balti Jaama turu asemel ehitatakse varsti uued ärihooned ja kogu piirkond tehakse ümber, aga taarapunkti sulgemine on esimene valus samm, mis mõjutab otseselt väga paljude inimeste elu. Värvikad karakterid lükatakse elust välja. Kõik muutub järjest rohkem mögaks.

Taara pole automaat, taara on kultuur! Surev paranoia.

Comments:
Ilus!
 
Vaene vaatab, vaesel ei jää lõpuks muud üle kui kõik on täis ehitatud, isegi Tallinna kõik pargid, sest parkides saab ka, ei jää muud üle kui linnast välja põgeneda ära sinna metsa alla.

(7aastane poiss vestles vaesusest ja vaestest)
 
selline film oli pöffil "tühjad pudelid". seal oli ka taarast, südamlik.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?