20080421

AMANDA
Me käime tööl! Me oleme kunstnikud! Me teeme kunsti. See ongi meie töö. Inimesed arvavad, et kui sa ei valmista kinga või, või lauda või midagi muud materiaalset, siis ei ole sa tühjagi väärt. Meie valmistame midagi hingele, midagi vaimule. Kas see pole teie jaoks piisavalt materiaalne? Teie suhtumine sümboliseerib kõike, mis tänapäeval inimeste mõtlemises valesti on.

*

AMANDA
Kui sa oled ilus, soovin õnne! Siis on sul kõik olemas! Sina juhid maailma! Aga jumal kaitsku sind, kui sul peaks olema halb näonahk, või sa oled mõne naela juurde võtnud, või peaksid kaotama jala või kaldud ükskõik, mil moel kõrvale sellest, mida võimujagajad ja plutokraadid, poliitikud ja ajakirjandus, televisioon ja valitsus ja naftakompaniid, mis omavad kõiki ülejäänudd asju maailmas - Jumal kaitsku sind, kui sa kaldud kõrvale sellest, mida Shelli naftakompanii president ilusaks peab.

*

BEA
Toitumisahel on selline, nagu ta alati on olnud. Mehed valitsevad maailma. Aga mehi valitsevad peenised! Ja kes valitsevad peeniseid? Meie, kallike. Satutakse paanikasse. Korraldatakse segadusi. Aga ta tuleb tagasi. Ja kui ta tagasi tuleb – siis mitte üht sõna teie poolt! Kuulete mind? Ärge küsige temalt, kus ta oli. Käituga, nagu poleks midagi juhtunud.

Nicky Silver
Toitumisahel
tõlkinud Martin Algus


Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?