20080530

5. juuni kell 20.05 ETV ehk järgmisel neljapäeval näeb, mis lennusaatest välja tuli või kuidas asi kokku monteeriti.

Lõik Maria Lee lõpuesseest:
Meie kooliaja jooksul on palju asju juhtunud: kool käis läbi remondist (tõsi küll, remondieelset teame ju ainult vanema kursuse juttudest), sai 50-aastaseks, samal ajal loodi Tallinnas uus teater NO99, millega oleme tema sünnist saadik kaasas käinud ja jälginud ühe institutsiooni teket, arengut ning takistusi. Ühiskondlikult saab seda nelja aastat ehk adekvaatsemalt hinnata mõni aeg hiljem, ent ka poliitikas ning ühiskonnaelus on palju asju juhtunud – näiteks “Tinasõdur, baleriin ja siga” esietendumise aegu Draamateatris toimusid samal ajal kõrvalmajas presidendivalimised; sel ajal, kui ta mängukavast maha läks, oli tänavatel rahutusemeelsus ning hordide kaupa politseinikke.
Arvan, et on mingi põhjalikum üleminekuperiood: aeg on liigestest lahti, nüüdsama võib kõik kardinaalselt muutuda. Tõsi küll, vaevalt kunagi ühelegi koolilõpetajale teisiti on tundunud; ent mul on tunne, et meiega kuidagi umbseisu jõudnud koolitraditsioon ning teater ootab pingsalt (ja vajab!) mingisugust välisstiimulit ühiskonnast – teatrid ei ole praegu halvas seisus, pea kõik saalid on kuu aega ette välja müüdud, ent õhus on tunda mingisugust lämbust, vaikust enne tormi, umbsust.
Ja veel – ma arvan, et kõikide oma kursusepõhiste puuduste kiuste oleme meie just need teatriinimesed, kes haaravad muutustest kinni ning nendega kaasa lähevad. Sest meie elame oma aega kõige teravamalt läbi.

Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?