20080612

Theatrum

Vene tänaval Kloostri Aida kõrval asub väike saal, kus üks kogukond Petersonide eestvedamisel teeb sellist teatrit nagu nad ise on. Käisin eile vaatamas lavastust "Linn".

Theatrum on kõige paremas mõttes muuseumteater: minimalistlik, sümbolistlik, aeglane. Kõige tähtsam on näitleja, aga mul oli eile veidi igav, sest peale Lembit ja Marius Petersoni teised kolm näitlejat mind ei haaranud.

Ja mulle tundus, et kogu suurlinna üksindust ja jonnakat soovi ära sõita käsitleti ca aastas 1995 või äärmisel juhul 2000, aga taodeldi tänapäevaseid assotsiatsioone. Rohkem värskust, tihedamat süvenemist tänavatesse.

Loodame, et riik annab väiketeatritele raha järgmiseks aastaks ja ülejärgmiseks jne, sest väiketeatrid on huvitavad oma kompromissituses. Kuigi minusugusele teatrivähkrejale on neil mõtet edastada raske. Tahan üllatusi, ideid ja mõtet ning tunnetada inimest. Inimlikkuse poolest on Lembit Petersoni ja Theatrumi käekiri paremaid Eestis, ühiskondlikult ja mõttevärskuselt nad mind ei üllata.

Teatrietenduse vaheajal oli ülemisel korrusel avatud väike, kuid armas kohvik. Selline Theatrum ongi - väike, kuid armas. Ja nad õpetavad ka lapsi, laovad põhi- ja keskkoolis põhja tulevastele näitlejatele.

Comments:
Lembit õpetab ka veel BFM-i režii tudengeid.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?