20080830

Ostsin allahinnatud raamatute letist Couplandi X-generatsiooni ja saingi teada, et see on väga halb raamat. Popkirjandus vananeb müstiliselt kiiremini kui klassika. Lugesin pool läbi, märkisin kaks lauset ära.
Nagu öeldakse: oma nooruse kulutame rikkaks saamise peale ja rikkuse jälle nooreks saamise peale.

Enamikul meist on elus ainult kaks või kolm tõeliselt huvitavat hetke, kõik muu on vaid augu täide, ja oma elu lõppedes peaksime olema õnnelikud, kui need hetked moodustaksid mingi loo, mida keegi teine vähegi huvitavaks peaks.

Comments:
Couplandi kaitseks tahaks öelda, et X-generatsiooni eestikeelne tõlge oli skandaalselt halb ja vigane.
 
Mart, ma näen juba teist korda lühikese aja jooksul unes, et me lähme millegi üle vaidlema. Tänases unes etendus mingisugune dramaatiline popurrii, kus oma osa oli ka TBS-il, ning meie läksime lava taga vaidlema, kas tekst peaks olema otsene ja väljaütlev või haledalt ebamäärane.

No vot.

Tegelikult ma tahtsin ka öelda, et mulle X-generatsioon meeldis, kuigi võib-olla tulenes see ka teatavast eelhoiakust kogu popkirjanduse suhtes. Couplandi raamatutes on nii imelikud nihked, et mõni raamat meeldib sulle vaatamata sellele, et mõistad, et see pole tegelikult "hea raamat".
 
JPod pn väga hea raamat. X-generatsioon tundus palju igavam ja pealiskausem.

Kumb ma eelistasin, kas otsest ja väljaütlevat või haledalt ebamäärast?
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?