20090114

Projekt "Minu Eesti"

Nägin televiisorist hommikul kuidas Rainer Nõlvak ja tema käsilane tutvustasid projekti "Minu Eesti". Meeste jutt oli siiras, kuid veidi naiivne ja arusaamatu, nii uurisin kodulehelt lähemalt:
Minu Eesti koondab enda alla erinevaid tegevusi, mis ühisel sünergial aitab tuua postiivseid muutusi kogu Eesti ühiskonda. Minu Eesti projekti alla kuuluvad järgmised tegevused:

• Ole kaasas, mille eesmärk on internetiseerida 100 000 eestimaalast

• Riigi teenuste kaardistamine, mille eesmärgiks on leida võimalusi nende efektiivsemaks pakkumiseks infotehnoloogiliste vahendite ja kogukondade abiga

• Üle-eestiline mõttetalg, mille eesmärgiks on kokku tuua 100 000 eestlast ühel päeval ning genereerida miljon ideed Eesti paremaks muutmiseks
Kaks esimest punkti on arusaadavad, vajalikud ja teostatavad. Kolmanda suhtes olen skeptiline. Ideede välja mõtlemine ja iseenda mõtete objektiivne hindamine on teadus ning head ideed pole kunagi midagi väärt, kui nende ellu viimise eest ei vastuta professionaalselt töötav projektijuht. Kardan lihtsalt, et need esimese mai koosolekud võivad mölaks kujuneda. Valdkondi ühendav ja elu parandav mõte võib tulla ükskõik kellelt ükskõik millal ükskõik kust, kuid kardan, et inimesed ei saa aru, et kõik nende mõtted pole kuld.

Väga häid ideid oskavad välja mõelda Leslie Laasner ja Alvar Jaakson, sest nad tegelevad sellise suunatud mõtlemisega iga päev. Väga heade ideede genereerimine eeldab kogemust ja tohutut silmaringi.

Äkki võiks kolmanda punktina teha hoopis nii:

Iga noor inimene otsib ühe vanainimese, kellele ta õpetab arvuti kasutamist ning vanainimene õpetab noorele kapsa, porgandi, kartuli jms. istutamist ning kasvatamist. Suhe üks ühele.

Kuid edu Rainer ja su meeskond, elagem parema maailma nimel.

Comments:
Heh.. olete ise märkamatult üle-eestilise mõttetalguga algust teinud.

Ei maksa kahelda, et nende 100 000 potentsiaalse mõttetalgulise hulgas veel intelligentseid inimesi on.

Mölatalgutel tuleb IMO modereerimisega hoolitseda, et ei läheks üksteise ideede mahategemiseks maha tegemise pärast ja hiljem ideedemassis terad sõkaldest eraldada.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?