20090130

teatrite teema

Kui sarnaste teemadega tegelevad hetkel kolm teatrit. Kolm esietendust tulekul. Kunst kunstist ja kunstnikuks olemisest.

Von Krahl ja "Unistuse vabariik"
Von Krahl Tours kutsub teid reisile Unistuste Vabariiki. Paika, kus kõik on võimalik ja lubatud. Riiki, mille vapikirjaks on "Liberty, Love, Poetry", mida juhivad poeedid ja kus ebareeglipärasus on põhiseaduses ette nähtud.
NO99 ja NO83
Seetõttu on oluline jutustada lugu kultuurist: sellest, mis juhtus tavalise inimese, kunstniku ning ametniku elus, kuidas nad kõik olid toredad, kuid ometi kokku ei saanud. Samas puudub siin üks läbiv lugu, liigutakse erinevate lavaliste lahenduste ja näitlejavõimaluste vahel. Lavastus tõotab tulla tegude- ja rõõmurohke, sõnu on vähem kui varem ning elu on ilus ka siis, kui revolutsioon barrikaadidel lämbub. Tsiteeritakse erinevaid performance’eid ning tehakse seda, mille eest maksumaksja maksab: Teatrit.
Linnateater ja "Hecuba pärast"
„Hecuba pärast“ on etüüdidel põhinev tragifarss, mis on sündinud näitlejate meeleheitlikest pingutustest otsida vastust ühele lihtsale küsimusele – kes ma olen ja miks ma seda kõike teen?
Eks näis...
Nähtavasti tulevad lavastused ja lavastuste teemad ja stilistika siiski väga erinevad.

Kuid võitlus hetkel käimas oleva aja vastu on kaotatud sõda, sest vaenlane ei ole mitte riik või pööbel või kultuuritud kodanikud...

Suured muutused "inimese" mõtlemises on paratamatud. Ei tea, kas näitlejad ja teatrimajad omavad enam mingitki kaasahaaravat positsiooni?

Eks "teater" ongi nüüd vaid meelelahutus. Tehkem siis seda parimal viisil! Kuid kas kunstist ja endast? Või on sõnum kuuldav just siis, kui ründavad kolm pataljoni järjest?

Comments:
Ja siis veel teatrilabor paneb ka vist sarnasesse teemasse: http://teatrilabor-ee.z138.zone.ee/?p=63

Teemad on õhus.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?