20090312

Gomorra

Ma ei tea. Võib-olla olen ma legendaarse Tony Montana elust ära hellitatud. Et kõik maffiafilmid peavad olema siiski arenguga, et mafiosnikud peavad arenema ja tõusma.

Gomorra film oli lihtsalt igav. "Armas" oli see, et rätsep tüdines sellest elust ja hakkas rekkajuhiks.

Midagi huvitavat selles filmis siiski oli. Vist pask ja vaesus, mis laiub ka Itaalias. Ka Itaalias.

Tekkis kaks assotsiatsiooni:

* Mäletan, kui Londonis olles külastasin Bathi linna ning ühes korterelamu ühisköögis tegid (vaesed) hiinlased süüa. Täpselt nii astus rätsep filmis ühest uksest sisse.

* Pidev rahalugemine ning süsteemid kuidas inimestelt raha saada, kord elas üks tuttav mõnda aega Sardiinias ja ta kirjutas sealt nii, kirjapilt toimetamata:
K6ige hulle oli kui läksime laupäeva 6htul klubisse selleks et klubisse sisse saada maksab pilet 10 eurot,selle raha eest saab ühe krediitkaardi suuruse paberi millega saad siseneda ja mille peal on numbrid 10,5,2,5,2,10 need on eurod plus veel kaks erinevat kujundit. K6igepealt ,et oma jope ära tuleb esitada see kaart ning see augustatakse ühest kujudist läbi,edasi kui on soov osta kokteili v6i mahla siis esimene jook maksab alati 10 eurot ükskõik mida on soov osta edasi on kas 7 või 5 eurot, selleks et see kokteil osta pole vaja raha vaid esitad jälle selle kaardi ning augustatakse 10 euro kohapealt läbi,aga kui oled ostsustanud,et soovid rohkem kui 3 kokteili sest on raske töönädal olnud ning juhtumis on ka sünnipäev siis on jama,sest selle kaardiga saab osta ainult 3 kokteili ja siis saab augustamine ehk raha otsa.Nüüd selleks et uus kaart saada peab ostma uue sissepääsupileti 10 eurot,et saaks veel kokteile osta.Lõpuks klubist lahkuma hakkades peab seisma ühes järjekorras ,et saada oma riided,teises järjekorrad ,et maksta tasu riidehoiu eest,kolmandas järjekorras ,et maksta kokteilide eest ja lunastada oma kaart ,viimaks kui k6ik on makstud saab ühe pileti ja sellega peab minema neljadasse järjekordakus kust saab ühe pabari millel on kirjas ,et oled tasunud kõikide jookide plus garderoobi eest ning võid väljuda klubist.Väljumis kaat käes väljud klubist ja vannud omaette, et ei tule kunagi tagasi sest kogu lõbu on meelest läinud peale kõike seda seismist ja 40 minutit ootamist erinevates järjekordades. Aga kui näiteks juhtub ,et kauotad pidutsemise hoos selle elutähtsa kaardi ära peab maksma kinni k6ik mis kaardil oli ehk v'äärtus 38 eurot plus trahvi 50 eurot kaardi kaotamise eest ,põhimõtteliselt on peol see kaart tähtsam kui kaaslane.

Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?