20090420

bussitalongi vaenulik Järve

"Tere, kas teil bussitalonge ka müügil on?"

"Ei, siin lähedal ei ole müüda kuskil bussitalonge."

"Aga miks see nii on?"

"Ma ei tea, võib ju osta bussist, natuke kallim on, aga noh..."

See Järve Statoili teenindaja oli tegelikult lahke poiss, oli näha, et talt tegelt küsitakse bussitalonge seitse korda päevas. Ja nii küsisin mina täna hommikul.

Igal aastal on põhimõtteliselt sama jama, kui ma viin auto Info-Autosse rehvivahetusse. Tahan bussiga linna sõita, Järve on hull bussisõlm (5,18, 36 jne). Bussid lähevad sealt mitmesse suunda laiali ja jooksevad teistpidi kokku. Aga mitte kuskilt pole seal võimalik osta bussitalongi. See on ajuvaba.

Miks tehakse Tallinnas kõikvõimalik, et oleks ebakasutajasõbralik kasutada ühistransporti?

Ma saan aru, et putkakultuur on tabu ja kahtlane asi, aga mitte ei ütleks ära, kui Järve keskuse lähedal oleks üks ööpäev läbi lahti putka, kust saab osta hamburgerit, šokolaadi ja bussitalonge.

Comments:
mõtlesin ise sama eelmisel aastal, kui ka selveri infoletist ega ka mitte kusagilt mujalt ühtegi talongiostmisvõimalust polnud. Olin lausa tulivihane, sest pidanuks mitte eesti ega vene keelt oskavad inimesed linnaliinile panema ja tahtsin neile piletid ära osta. Juhi käest ostmine oleks keeruliseks läinud.
Olin nii marus et mõtlesin sellest teemast ka kusagilt aru pärida aga pärast jätsin sinnapaika. Nii suures asumis peaks ju olema mingigi võimalus, seleveri infoletitädi ütles et lähim koht on Nõmme keskuse R-kiosk. See oleks absurdsuse tipp, 4 km kaugusel piletite järele minna?
 
Eriliselt tore on veel see, et just Järvel armastavad "jänesejahtijad" kõige sagedamini passida ja tee siis selgeks, et sa kuskilt talongi ei saanud :(
 
Ma jooksen pidevalt sama probleemi otsa. 13-kroonist talongi pole kuskilt osta. Selle asemel pakutakse rõõmsalt 18-kroonist mobiilipiletit või võimalust see bussijuhilt hoopis 20 krooni eest soetada. Ebameeldiv.
 
Pabertalongis on kindlasti oma võlu, aga tänapäeval saab pileti ka paberivabalt mobiiliga osta. Vt pilet.ee.
 
Seda küll, et pole vist harjunud veel sellega, et reaalset bussitalongi enam pole.

Ja ikkagi on tegelt vahe viis krooni, mis pole üüratu, aga siiski.

Tahan teinekord oma talongi ja vanakooli kompostrit, mis teeb augud talongi sisse.
 
See on muidugi lollus, et m-pilet pabertalongist kallim on. Järjekordne näide, et Tallinna linn tegelikult ei tea, mida ja miks ta teeb.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?