20090610

on sul mõni lugu kommunikatsioonist?

Mõni kiiksuga lugu, et kuidas mõni sinu tuttav inimene kasutab netti või telefoni teisiti, kui seda teevad teised. Kui sul on mõni selline lugu ja sa viitsid kirjutada, siis palun pane kommentaaridesse. Näiteks:

* Tean õige mitut vanatädi, kes lülitavad oma mobiili sisse ainult siis, kui tahavad ise kellelegi helistada. Kui helistatud, siis lülitavad kohe telefoni välja ja nad on veendunud, et teisiti neile mobiili kasutada ei meeldi.

* Olen kuulnud mehest, kes kasutab arvutit ainult esmaspäeviti. Aga igal esmaspäeval. Ja niimoodi regulaarselt. Et kui keegi ootab talt e-mailile vastust, siis ütleb ta alati, et "Esmaspäeval vastan." olenemata kui kiire teisel inimesel asjaga on.

Comments:
Mu töökaaslane arvab, et laadimise ajal peab telefon olema välja lülitatud.
 
mu ema on veendunud, et liiga pikalt mobiiliga rääkides tuleb ajuvähk.
 
mu vanaema ei kasuta nimede ja numbrite salvestamiseks mitte mobiiltelefoni mälu, vaid tal on selleks eraldi märkmik, mida kaasas kanda ning kuhu nimed ja numbrid kirja panna tähestikujärjekorras. kui vaja helistada, siis võtab sealt ja toksib numbri telefoni.
 
Ei tea, kas sind muud riigid ja kultuurid kah huvitavad, aga vaata nt http://www.adaptivepath.com/blog/2009/05/18/our-primary-research-understanding-how-people-use-mobile-phones-in-rural-india/, India on ikka paras imedemaa kommunikatsiooni suhtes. Eile kuulsin Indiast näiteks sellist lugu, et mobiilikõned on seal odavad, aga levikuga kohati kehvasti. Ühes külas on üks mees, kes on pannud püsti putka, kus ta võtab vastu mobiilikõnesid kogu külale. Kui tuleb sissetulev kõne, kuulutab ruuporist, et see ja see tulgu 10 minuti pärast putkasse, helistatakse. Muidugi võtab kohalikelt raha ka. Ja äri õitseb.
 
Aitäh huvitavate mõtete ja lingi eest. Muidugi huvitavad mind ka teised kultuurid.
 
minu vanaemal on juhtmeta lauatelefon ja kui ta juhtub kellegi teise juurde minema, siis ta ikka vaatab, et see lauatelefon oleks tal käekotis kaasas - keegi võib ju helistada!
 
Minul juhtus nii, et saatsin vanaemale sünnipäevaks õnnitlustega SMS-i, teadmata, et ta ei oska neid lugeda. Mõned kuud hiljem vaatas üks teine sugulane vanaema mobiiltelefoni ja avastas, et talle on sõnum tulnud, selgus et see oli siis seesama mitu kuud tagasi saadetud õnnitlussõnum. Vanaema oli siiski väga õnnelik, et teda on meeles peetud, vaatamata suurele hilinemisele. :)
 
Mina näiteks vihkan täiega mobiiltelefonihelinaid, ükskõik milliseid, nii et mul juba üle 5 aasta telefon vaid vibra peal. Alati ei saa mind muidugi kätte, kuna ma ei kuule/tunne seda vibrat, ja helistajad pahatihti kurjustavad sellepärast, aga see mind ei heiduta. Helistan tagasi, kui vaja ;) Äratuskell/meeldetuletused on ka vibra peal.


Julia
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?