20090718

berliin4


14.07

Jätkub roadtrip Saksamaa põhjapoolsemas küljes. Plön – järvede rohke linn, kus kohtasime Eesti venelasest taksojuhti, kes rääkis, et elas varem Kohilas ning talle väga meeldis hakata üles lugema Tallinna linnaosasi Mustamägi, Lasnamägi, Kalamaja, Kopli…

Linnas Kiel veedame paar tundi, sööme hiina kiirtoitu ühes ostukeskuses.

Kielist üle silla olev rand, kus oli suurepärane olla. Koerad käivad vabalt ringi ning paljud naised päevitavad ilma rinnahoidjadeta.

Schleswig – romantiline mereäärne linnake, kus on tohutult rattateid. Meel läheb härdaks, kui näen kenades külades kenasid jalkaväljakuid. Noortehoste

15.07

Humus - vana kai, aga muidu suhteliselt igav väikelinn. Ostame poest süüa ja suundume peesitama.

Suur lammaste ala mere ääres, kus paksud lambad peesitavad, igalühel number seljal. Lisaks lammastele märkame ka lehmi ja hobuseid. Kasvatakse erinevaid teravilju.

Saksamaa üleval merepoolses küljes on üks meeletu rand. St Peterburg – Linburg vms on nimi, tohutu pikk ja lai, ei otsa ega äärt pole näha. Randa sisenemine maksab 3 eurot nägu, satume randa nudistide ranna kohast, väga-väga palju paljaid inimesi, väga imelik, kiirustan kilekotti kandes kiirelt sealt minema.

Saksa perekond tuleb randa täisvarustusega – käru, telk, labidad oma ala kaevamiseks, lastele mänguasjad, täiskasvanutele raamatud ja ajakirjad, rätikud, linad jne. Mõni auto oli parklas lausa järelkäruga, sest asju on rannalistele nõnda palju.

Lüneburg – linn, kus oli palju kodutuid ja veetorn, einestame siin õhtu.

Ööbime pentsuka juures autos, pole mõtet kuue tunni une pärast hakata võtma hostelit, seal veel raskem üles ärgata, autos veedetud öö läheb valutumalt, kui alguses võis arvata. Ma isegi magasin.

16.07

Jõuame tagasi Berliini ja tagastame auto. Kreuzbergi linnaosa suunas jalutades kohtame parki, kus lapse ja kasvatajad peavad trussikute väel veesõda.

Leiame kaheks ööks hosteli “Three little bigs”, mis tundub olevat üks paremaid linnas. Meeldiv tuba ning atmosfäär.

Õhtul seame sammud Kreuzbergi linnaosa suurde linnaparki, kus eestlased kohtuvad, mina joon sel õhtul palju õlut. Pargikultuur õitseb, oskajad loobivad lendavat taldrikku nagu lennukit ning oskajad koerad korjavad pudeleid endal seljas olevasse kotti.

17.07

Mahavisatud päev. Hirmus äike lõi linna kohal kõvasid lakse. See oli kena mürin.

Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?