20091118

IDEE - "Teeme Ära!" 2010 eestlaste ja venelaste segavõistkondade jalgpallipäev

Mõni aeg tagasi käidi välja mõte, et järgmine "Teeme Ära!" võiks äkki asuda liitma eestlasi ja venelasi. Arvan, et inimeste laua taga istumisel pole mõtet, aktiviteeti on vaja. Jalgpalli on eestlased ja venelased mänginud koos aastakümneid. Paljudes jalkaklubides on rahvused segunenud, eestlased ja venelased saavad koos mängitud eestlaste ja venelaste vastu või ainult eestlaste vastu või ainult venelaste vastu. Kõik variandid on esindatud.

Muidugi oleks need jalkamatšid võimalikult ainult nii, et sport ja tulemus poleks kõige tähtsamad. Et tähtis on see, et eestlased ja venelased mängivad mõlemas võistkonnas segamini ning, et prouad jagavad väljaku kõrval enda tehtud pirukaid ning, et kohalikud mõlemast rahvusest muusikud esinevad enne ja pärast mängu ning, et kohalikud fotograafia ja videohuvilised jäädvustavad päeva, sündmused võimalikult uljalt netti. Emotsioon on tähtis. Jalgpalli ümber saab koondada ka palju teisi tegevusi ning mõtteid.

Ma ei tea, võib-olla see ei ole hea mõte, aga mulle tundub, et inimesed vajavad sündmusi ehk praktikat, mitte teooriat.

Comments:
Niipalju kui ma olen aru saanud (tegu ei ole veel kindlasti mingi otsusega, vaid ühe ideega mitmest, mida järgmiseks Teeme äraks on välja pakutud) ei peetagi kindlasti silmas mingit laua taga istumist või kusagil kodurahu foorumitel arutlemist, vaid just nimelt ühiseid tegevusi.

Hiljuti toimus Lasnamäel näiteks selline ühine puudeistutamine. Jalkamängud on muidugi ka hea mõte (jalgpalli kui maailmamuutmis-võimalust kasutatakse muide ju ka kodutute puhul - kodutute jalka MM toimib just sel põhimõttel, et see on niisugune universaalne "keel", mida kõik valdavad, ja seega hea alguspunkt selleks, et inimesi kokku tuua ja muutustega algust teha).

Ma arvangi, et kui selle eestlaste-venelaste teema juurde jääda, siis peaks neid erinevaid tegevusi olema väga mitmesuguseid, võimalusi ühistegevuseks leiab ju igalt elualalt - kultuur, sport, keskkond jne, jne.
 
toetan
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?