20091104

NYC 2. osa (3. november)

Sõitsime metrooga linna, otsustasime Time Square'lt uurida palju maksab linna tutvustav bussireis ja selgus, et 44 dollarit "Updown" või 44 dollarit "Downtown" või 44 dollarit "Staten Island" või 54 dollarti kõik kokku + ühe firma puhul öine bussiekskursioon boonusena või teise firma puhul paadireis boonusena. Igatahes otsustasime, et see hind on veidi soolane, et oleme siin piisavalt kaua, et kõik kohad läbi jalutada ning metrooga liikuda. Tundub, et see bussivärk "Hop-On-Hop-Off" on siuke turistilõks, millega püütakse paaripäeva liblikaid, aga me oleme siin ju kümme päeva.

Time Square'l vaatasime ringi, Nasdaq'i seina juures tegime pilti, parasjagu käis seal ka mingi firma pressiüritus, ärimaailmas on vist pop selle seina taustal pressifotot teha. Seina all asub telestuudio, kust õhtuti tehakse rahvusvahelist bisnesisaadet, päris huvitav on vaadata läbi klaasi tehnikat ja operaatoreid töös ja mukitud saatejuhte.

Kõik kulleri-, veo- ja tuletõrjeautod on siin notsu näoga. Stiilsed.

Jalutasime Fifth Avenue Downtowni suunas, tehnikapoodidesse vaatasime sisse, pea kõikjal on siin väikesestes tehnikapoodides leti taga juudid, kes hakkavad küsima "What country are you from?" ja siis järgmine vastus on neil "I just had costumers from Estonia." Loll jutt. Mingit tehnikat me lõpuks siit kokku ostame, aga mida ja kust täpselt, veel ei tea.


Sattusime ühe aia äärde, kus olid 9/11 mälestustahvlid. Tõesti ei kujuta ette, mis kaos võiks siin kirevas linnas olla, kui see kõik juhtus 2001. aastal. Emotsioone on ka praegu tänavad täis, kõik räägivad nii kirglikult ja sügavalt ka kõige lihtsamat argist dialoogi. Ning need kõrged majad on siin ikka uskumatult kõrged ja paiknevad tihedalt.

Jõudsime Chelsea linnaossa ning sealt leidsime väikesed kunstigaleriid. Kõige rohkem jäid eile silma Olaf Breuningu suured, selged ja löövad joonistused ning Hiina kaasaegsete kunstnike tööd. Väikestes galeriides on hea käia, siis saab vahepeal ka õue tuulutama, pea ei setti ära. Täna või homme vast läheme ka MoMa kuulsasse galeriisse.



Hiina kunstnike näituse pealkiri oli "On Love? On War?: Prominent Contemporary Chinese Artists". Hiinlasi tuleb tunda, tulevikurahvas.


Central Parkis istusime korra suure kivi peale. Vaatasime rahvast, oravad on siin suured ja vägevate läbipaistvate sabadega.


Ja siis läksime Fifth Avenue kuulsasse Apple Store'i. Palju rahvast, ca 100 teenindajat, möll käis. Muidu Maci pood nagu Maci pood ikka, ainult suur osakaal nüüd iPhone'l ning iPhone kohe ühendamisel AT&T võrku. Mobiiliäri on siis kõige suurem äri vist, pea kõigil on tänaval ja metroos klapid peas ning igal võimalikul hetkel näpivad oma BlackBerry'sid või iPhone.

Kell viis õhtul on linn elust hullumas, bussireiside värbajate asemel on igal nurgal standup comedyt pakkuvad tüübid, kes üritavad juttu ajada, autosid ja vilkuvaid tulesid on rohkem kui kassahittides.

Õhtul käisime kohalikus söögikohas ja kohalis baaris. Ajavahe annab veel veidi tunda, aga täna öösel juba magasime. Kell on 7.30 hommikul ja päike sillerdab taevas. Tuleb ka täna vast tore päev.

Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?