20091105

NYC 3. osa (4. november)

Huvitatuna 9/11-st läksime eile hommikul kaksitornide endisesse asukohta. Keset suuri pilvelõhkujaid on suur auk, mis on kraanasid täis, käib vilgas ehitustöö. Turistidel on seal suht ebamugav, aiad on igalpool ees. Äriinimesed kulgevad mööda tänavaid, Starbucksi vms kohvitopsid käes ning ruttavad oma asju ajama.

Pilvelõhkujate vahel on nii, et tänavatel on tegelikult päris külm, sest päike ei paista neile tänavatele mitte kunagi ning tuulele tekivad koridorid.

NB! Kohvikultuur on siis sitt! Kui ka korralikus kohvikus või Starbucksis tellid kohvi, siis kohvi on nende jaoks päev läbi termoses seisnud lake. Röstitud asja leiab harva.

Sõitsime tasuta praamiga Staten Islandile ja tagasi. Vabadussammas tundub filmis ja foto peal palju suurem, kui see tegelikult on. Staten Islandi, mis on üks New Yorgi linnaosasid käib praam iga poole tunni tagant. Praamil jalutavad ringi ka paar automaatidega sõjaväelast, kelle suurem ülesanne on vist turistidele kehastada sümbolit, kui reaalset terroriohtu ennetada.


Jalutasime mööda tänavat ja sattusime NYPD muuseumisse. "NYPD" on vist kuulsaim nn. "politseikaubamärk" maailmas. Kes poleks näinud filmides politseinike, kes nõjatuvad auto najale ja mugistavad pontšikuid. New Yorgi politseis töötab 145 erinevat rahvust ja nad räägivad oma "klientidega" 45-t erinevat keelt. Seepärast see New York ongi nii kirev ja edasipürgiv, et tegelikult siin ollakse kõikidele maailma inimestele hullumeelselt avatud. Eesti või Tallinnaga võrdlus oleks siinkohal liigne.

Sattusime Hiinalinna - kirevad kaubaletid, huvitavad toiduained ning jooksutosse igale maitsele. Sõime õiges hiinakas. Õige hiinakas on see, kus suht väikesesse ruumi on mahutatud köök ja kööki ka lauad, millel inimesi toitlustatakse. Toit oli maitsev, ainult õlu maksab siin kõikjal baaris vähemalt 6 dollarit.

Vastu tuli Uue Kunsti Muuseum (see on väga lahe koduleht neil, klõpsake lingil). Fuajees käis performance, mis oli just parasjagu alanud ja kestab veel kolm päeva. Yog Raj Chitrakar värvis seina. Ruumis oli tal kenasti eksponeeritud toit ja magamisase. Paari päeva pärast läheme võib-olla uuesti läbi, vaatame kaugele ta jõudnud on. Aga see ruum ehk fuajee oli lahe, et raamatupood läheb sujuvalt üle kohvikuks ning kohvik läheb sujuvalt üle klaasiga eraldatud performance pinnaks.


Õhtul kohtusime Hanna-Liinaga ja eestlased tegid omavahel eestlaste nalja teiste eestlaste üle. Ühes Iiri pubis oli võimatu juttu rääkida, sest algas parajasti pesapalli meeskonna New York Yankeesi "word series" mäng. Pesapall on naljakas mäng ja veel naljakamad tunduvad inimesed, kes hõiskavad selle peale, kui televiisoris täiskasvanud mehed pidžaamades viskavad üksteisele palli.

Jalutasime veidi East Village linnaosas, kus on palju teatreid, jaazikohvikuid jms. Ühel õhtul loodetavasti jõuame ka päris-päris teatrisse.

Ja kuna Yankees võitis eile õhtul tiitli, siis võis veel öösel läbi suletud akna kuulda autode ja inimeste loomastumist.

Comments:
Nii. KOHVIKUKULTUURI leiate Brooklynist Williamsburgist. See on kohe üle vee Manhattani East Villagest. Minge sinna kindlasti! :)
 
olid vales Starbuckis:) seal ostetakse tavaliselt kohvi nii ruttu ara, et nad peavad uue tegema, aga osades on ja termoses, oleneb kohast, ja siis toesti ei ole hea, proovi Caramel Machiatto on ice:) ma loodan et kirj oieti:) ja siis seda ka veel, et NYC ei ole ameerika ja ameerika ei ole NYC:) huvitav on lugeda erinevate eestlaste nagemusi .....monusaid elamusi!
 
mida ma otsin, aitah
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?