20091110

NYC 8. osa (9. november)

"Century 21 Department Store" on New Yorgis olev riidepood-hullumaja. Palju riideid, palju inimesi, meeletult peab tuhnama, et midagi leida, aga palju odavat firmakaupa. Riided on siin palju odavamad kui Eestis. Ei saa kõige kohta öelda, et ka ilusamad, aga mis vahet seal suurt on, mis sul seljas on. (Ma tean, et enamus inimesi pole kohe üldse mu viimase lausega nõus ;)

Õhtul jalutasime linnas, et vaadata milline näeb välja öine New York. Silkasime mööda ÜRO peamajast ja ka New Yorgi Eesti majast. Väliseestlased käivad vist siin kogukondlikult endiselt koos, kuid nende lapsed vist väga eesti keelt enam ei räägi.

Järgmiselt pildilt on näha kui palju prügi toodab üks kohvik päeva jooksul. Plastmasstopsid ja pakendikarbid jms. on siin igas söögikohas kasutusel. Prügiäri on nähtavasti kõige suurem äri siin üldse.

Südaöö paiku kondasime Time Square'l ringi, tuled vilkusid justkui oleks päev. Aga tuled ja tegelikult ka pilvelõhkujad pole siin linnas kõige suurem vaatamisväärsus. Ikka inimesed, ikka inimesed. Inimestest võib siin end lolliks vaadata ja imestada. Näiteks see paarike. Meile nii meeldivad inimesed.



Time Square'l on pop panna õhtul telestuudio ülesse ja värskes õhus toimub (otse)salvestus. Oleksin tahtnud näha, kui kiiresti, see valgus- ja salvestustehnika platsilt ära koristatakse, aga see saade kestis ja kesti. Asjade professionaalne ja peen pakkimine on mõnikord palju huvitavam, kui see mille jaoks asju lahti ja kokku pakitakse.

Politseinikud/valvurid on siin enamasti pehmed persoonid, kelle vormi kohalolek on nähtavasti tähtsam kui mees vormi sees. Aga nähtavasti on nende ülesanne mingi probleemi ilmnedes lihtsalt anda raadiosaatjaga info edasi ning siis lendavad kohale need, kes tõsiste asjadega tegelevad.

Öösel metrooga kojusõit möödus kenasti. Kindlasti siin suurtes metrootunnelites käib veel omaette elu. Siin võib vabalt linna all olla veel üks linn. Ninjakilpkonnad võivad ka siin elada.

Ning mul süveneb üks pahe. Olen vahetult peale klõpsu telefoni kirjutanud:
Mulle tõesti meeldib võimalus salaja metroos kolle pildistada. See telefon loob suurepärase võimaluse elu märgata. Kollide pildistamisest võib saada minu uus hobi. Saaks ainult Eestis samamoodi segamatult iPhone'ga sehkendada. Aga tehnikaimed loovad ju eestlastes kassivaimustust.

Huvitav, kellele need roosid lähevad?

Comments:
Politseinik oleks võinud kõrvad ikka kaabu sisse pakkida, muidu kukuvad suure külmaga ära...
 
siin on 15-20C sooja :) külma jaoks on teised mütsid.
 
kolmanda polve eestlased kusjuures raagivad paremini eesti keelt, kui need kes on mone kuu voi aasta eestist ara olnud, ja kujutavad ette et nad on nyyd emakeele ara unustanud! habi raakida ka ei ole! ma olen seda isegi Vaba Eesti sonas mainind...aga need kellel vaja lugeda, need vist ei loe...
 
Jah, eestlased võiksid omavahel eesti keelt rääkida, nii New Yorgis kui Twitteris.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?