20091211

2 värsket kodumaist videot

Tunnen end jälle vanana. Eestis on valminud kaks videot, mis paljudele meeldivad. Mulle mitte nii väga. Aga tunnustust vajavad tegijad vähemalt sellepärast, et midagi tehakse. Et kõik ei ole veel surnud.

Winny Puhh "Peegelpõrand" - Teistmoodi, seepärast jääb kohe meelde. Aga mulle tundub see pigem reklaam, sest video domineerib laulu/muusika üle. Sest promo domineerib muusika üle. Eestis on ikka nii, et kes rohkem kisab, see ka rohkem jääb silma. Antud juhul hästi "loontšitud" asi, eile paljud mu tuttavad rääkisid sellest videost ja linkisid. Aga seda muusikat oma iTunes-i kahjuks ei lase.


Simpsonite TV3-e uudiste reklaamklipp - Teistmoodi, kuid tekib palju küsimusi. Jätab mulje, et TV3-e uudiseid vaatavad "kodukootud imelikud inimesed" ja seega ka TV3-e uudiste väärtus on "selline kodukootud kahtlane", sest olenemata sellest, et kas tegu on paroodiaga, peab iga klipp ka iseseisvalt hea mulje jätma ehk suhtuma tootesse (antud juhul TV3-e ja TV3-e uudistesse) nii nagu tegijad ise tahavad, et neisse suhtutakse. Antud juhul jääb mulje justkui teeks TV3 halbu naljauudiseid ja TV3-e meeldib see imidž.


Ja teistpidi on nagu ikka Eestis kontekstis kogu selle asja mõte lihtsalt "promo". Vahet pole, peaasi, et räägitakse. Sellise eesmärgi püstitanult võib selliseid "paroodiaklippe" peksma jäädagi. Aga, et klipp on saanud ja saab veel hulganisti rahvusvahelist tähelepanu, siis peab projekti õnnestunuks lugema.

Palun rohkem sisu ja mõtet ning intelligentset reklaami.

Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?