20091208

Ja nüüd siis ka killud.tumblr.com

Kõik telefonist tehtud (pildi)postitused lähevad ülesse aadressile http://killud.tumblr.com/, sest blogspot/blogger pole otse telefonist üleslaadimiseks päris see ning uusi asju tuleb elus katsetada.

Tumblri blogis hakkab rohkem olema meeleolu, halbu ja lihtsalt poolhalbu fotosid ning lihtsalt lihtsaid sõnu, mille puudumisest viimasel ajal killud.blogspot.com postitusi on õiglaselt süüdistatud. Siin on liiga palju Internetti ja liiga vähe suvalisi mõtteid.

Loomulikult võib asi keerulisemaks minna inimese jaoks, kes tahab lugeda/näha kõike, mis netti postitan, aga ei jälgi mu Twitteri voogu (Twitterisse lähevad Tumblr automaatselt) ning pole sõber Facebookis (Facebooki jooksevad kokku nii mu Twitter, Tumblr kui Blogspot) ning ei kasuta RSS-i (RSS on saadaval nii Blogspoti, Tumblri kui Twitteri vool). Aga kõik võivad mind vabalat Facebookis sõbraks panna, kui sealt on lugeda lihtsam.

Ühesõnaga, tegelikult ei ole see eelnev jutt üldse nii keeruline, kõik jätkub samamoodi. Lihtsalt telefonist lähevad hetked otse aadressile http://killud.tumblr.com/

Tumblr platvormile ennustatakse maailmavallutust, eks tahangi mina seda just veidi ka sellepärast proovida.

Ning killud.blogspot.com jätkub samamoodi ilmumist, sest mul on tihti midagi öelda ning killud.blogspot.com on brändi staatuses mõtete koht, mida lõpetada ma ei oska ega ka tahagi vist. Taotluslik on läbi aastate olnud sel lehel kole muutumatu disain. Et sõnad tuleksid esile.

Mobiilsus on tulnud, et jääda.

Comments:
Aga kui ma loen su blogi RSS vahendusel, jälgin twitterit ja olen FB sõber ka, siis ma saan samu teateid 3 korda. Päris tüütu.
 
See on probleem.

Aga ma ei näe ka lahendust, sest erinevatel inimestel on kujunenud välja erinevad harjumused informatsiooni saamiseks ning ühest teed inimestele peale suruda on liig. Tänu Twitterile ei hakka kunagi kõik RSS-i kasutama, tänu Facebookile ei hakka kunagi kõik Twitterit kasutama jne.

Sellega kaasneb muidugi osadele (kõige seotumatele) inimestele teate kolm korda edastamine, aga arvan, et neist (korduv)teadest on ka suht lihtne mööda vaadata.

Mul endal on sama olukord vähemalt 15 inimesega ja saan hakkama.
 
RSS oli enne twitterit.

Ses mõttes, kes tahab automaatselt postitusi saada, see tellib rss, kes seda ei taha, see käib ja vaatab. Lugejatele võib pakkuda ka e-maili teel saamise varianti.

Aga kõigi postituste kopeerimine twitterisse ja Facebooki tekitab näiliselt palju infot, aga on üks müra tootmine. Oluline inf võib nii ära uppuda. Eriti hull laviin on siis kui paar päeva netita elada.
 
Asju saaks muidugi veel pöörasemaks ajada. Laseks kõik kommentaarid ka twitterisse. Huh.
 
Tumblr'ile pakub kõva konkurentsi veel posterous. Mulle endale tundub viimane kuidagi sümpaatsem, selle pärast kolisin oma reisijutu sinna peale.
Aga see on lihtsalt minu tagasihoidlik eelistus :)
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?