20091208

Unistame. Mis võiks Tallinn 2011 tänavatel toimuda?

Täna hommiku avas Twitteri Osoka säuts:
Kui saaks selle Danny MacAskill'i kuidagi Tallinnasse Vabaduse platsi! http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o&feature=player_embedded#

Kui ma vaatasin seda professionaalset trikiratta artisti, siis ma mõtlesin, et ega vist pole paremat aega, mil võiks lihtsalt unistada, et mis võiks toimuda Tallinn 2011 raames Tallinna tänavatel. Et kui siia saaks kutsuda ükskõik kelle laiast maailmast, et keda või mida Sa Tallinna tänaval näha tahaksid?

Unistusi ei saa keegi kärpida.

Mul lõi paugust pähe järgmised kolm viimase aja lemmikut. Nende kõigi stardiraha, tootmisraha ja transpordi raha on vist nii üüratu, et Tallinn 2011 ei saaks neid asju endale lubada ka üli-üli-ülipositiivse rahaseisu korral. Just kõik sellised asjad võiks unistades siia kirja panna...

1) Royal de Luxe on prantsuse suurte nukkude tänavateater, mille suurepärane etteaste oli näiteks Berliinis sel aastal ning varem on nad näiteks etendanud väikest tüdrukut ja elevanti Londonis.


2) Improv Everywhere on kõige lihtsamalt öeldes inimeste kooslus, kes põhjustavad stseene. Avalikus kohtades tavaliste inimestega. See tundub lihtne, aga pole seda teps mitte. Nad on Ameerikas väga kuulsad ja edukad. Tasub vaadata nende YouTube videosid.

Nähtavasti olekst kultuurierinevuste tõttu neil väga raske Tallinnas midagi korraldada, aga küll nad tänu oma suurepärastele ideedele ikka midagi ära teeksid. Nad oskavad väga oskuslikult oma missioone ka üles salvestada ja levitada. Tõelised kaasamise ja imestamise musternäidised. Salvestamine ning oma tegevuse "making off" levitamine on igasuguste tegevuste juures järjest olulisem. Avalik tegemine. Inimesed tahavad näha kuidas või mismoodi midagi tehakse.



3) Tänavakunstnike on igasuguseid. Siin üks video lahedast 3D kuristikust. Kristel viitas sellele ühes mu hiljutise postituse kommentaaris. Jah, tahaks keset linna näha mõnda sellist joonistust, mis võtab jalust ja peast nõrgaks, mitte poleks niisama.


Mida oled Sina maailmas või netis näinud, mis võiks ideaalide ideaalis Tallinn 2011 tänavatel toimuda?

Comments:
Improv Everywhere on küll asi, mida tehakse mitmel pool maailmas ja mitte ainult selle kollektiivi poolt.
Olen isegi osalenud Melbourne'is kohaliku Kunstikooli tudengite poolt korraldatud flash mobil ja päris naljakas oli. Üks toredaid, mis siin tehti oli nt. ka padjasõda keset linna.
Otsi Youtube'ist "flash mob" ja võta kätte ja organiseeri asi ka Tallinnas ära. Ma arvan, et sul on just väga õige seda teha, ligipääs õigetele inimestele, kes asja välja veaks jne.
Kui siis Tallinnas juhtun olema, löön kindlasti kampa.
 
"Flash mob"-i vms. on Tallinnas korduvalt tehtud, ma mõtlen pigem mingit leidlikumat lahendust, kui jäätumine või Michael Jacksoni tants. See originaal Improv Everywhere on lahe just sellepärast, et nende missioonid on suht varieeruvad, suht riskibisnesid teinekord.

Aga jah, olen nõus, et tegelt see rohkem kättevõtmise asi kui rätsepakunst.
 
Flash mob on tõesti nii eelmine sajand. Kuigi alati fun ise teha. Minu lemmik on http://thefuntheory.com/ (eriti klaveriklahvid), sest sel on mingi ühiskondlik sõnum ka.
 
minu arust võiks pigem asju teha, mis inimesi kaasa tõmbavad, mitte lihtsalt vaatamiseks mõeldud.
täna just sattusin sellise töötoa peale :) http://www.gelatobaby.com/2009/12/08/robot-love/
 
Oh, kohe kasutan võimalust ja jagan Danny MacAskillile lisaks mu lemmiknäite tänavajalgpallist :)
http://www.youtube.com/watch?v=YWFpPST94wU&feature=fvste3

Ja unistus haljendavast - näiteks Viru keskuse- katusest :)-http://www.youtube.com/watch?v=OeP0fUYY__E&feature=response_watch
 
aitähh linkide eest, väga lõbus :)
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?