20100122

Tiit Hennoste Twitterist?

Tänase Sirbi Hennoste artikkel "Twitter on mõttetu paik" on kirjutis, mida lugedes ma ei saa aru kas vanameister teeb nalja või tõesti arvab, et teab, millest ta räägib.

Lihtsalt Twitterit (ja praegust Facebooki) ei saa hinnata samade reeglite järgi nagu senist Internetti, sest Twitteri tugevus on see, et ta on tunginud tugevalt mobiiltelefonidesse. Inimesed on nüüd kaitstud võimalusega KOHE hüüda appi või hüüda rõõmust. Haiti maavärina ja järeltõuke ajal pöördusid pea kõik uudiskanalid Twitterisse, et leida ja jagada inimeste poolt ülespandud fotosid. Haiti maavärina järeltõuke puhul oli Twitteri kasutamine nii suur, et Twitter lakkas ka tunniks töötamast.

"Nüüd, kohe ja praegu võimalus kõigil jagada" on funktsioon, mida ei ole Internetis sellises ulatuses varem olnud ja see funktsioon on võimas.

Seega kahtlen sügavalt, et Twitter on mõttetu. Kuniks maailmas juhtub midagi, on ka Twitter väga võimas.

Comments:
Ka mina pole veel aru saanud Twitteri fenomenist. Miks mul oleks vaja saada teada kusagil teiselpool maakera toimunud maavärinast nüüd ja kohe, kasvõi südaöösel ning seda veel mobiilile? Jah, kiire info kättesaamiseks ehk ajakirjanikule/ajakirjandusele, kelle ülesanne see ongi, samuti on see vist reklaamijatelegi magus koht, aga tavakodanik või mittepüstolireporterist ajakirjanik? Mina eelistan küll öösel rahulikult magada ...
 
Aga kui Sa oleksid rusude all? Või rusude kõrval? Kas siis ei oleks info jagamine otstarbekas?
Võib muidugi helistada ainult politseisse ja lugeda ainult ajalehti, kuid tundub, et see oleks siis liiga suletud maailm.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?