20100412

Tuli

Kui reedel maale jõudsime, siis oli kell kümme õhtul, koerad jooksis pimedas ringi, aga olid suhteliselt hirmunud, pugesid vabatahtlikult esikusse loodud pessa magama. Koerad kardavad võõrast pimedat kohta.

Lülitasin kompides korgid majas sisse. Surnud rotte põrandal ei olnud, suurde ahju tuli kiiresti tuli panna. Olime väsinud, aga öösel ärkasin instiktiivsel kell 2:19 ülesse, et panna siiber kinni. Suurde ahju peavad söed hõõguma jääma, siis läheb soojus soojamüüri sisse.

Laupäeva hommikul oli vaja kohe pliidi alla tuli teha, sest pliidi all tõmbab hommikul tuli kõige paremini. Alguses susises, siis läks põlema.

Laupäeva hommikul nägime õues kitsi, kes panid liiga ruttu krabistamise peale minema, et oleks saanud neid korralikult fotografeerida. Aga siiski nii nad piilusid.


Koerad jooksid maal ringi nagu puurist välja pääsenud loomad.


Maal on kevadel sügis. Kõik on nii paljas ja ilus. Hakkasime koristama, et hoov ja majaesine oleks veel rohkem alasti. Oksad mahad, surnud puud maha, lehed kokku.


Saime pika susistamise peale lõkke kuivanud oksahunniku peale põlema ja siis vedisime lillelise presendiga lõkkesse leherisu juurde. Ja tuul keerutas lõket ja lõket tuli aeg-ajalt viglaga segada ja kokku tõmmata. Ja ma palusin andeks väikestelt puudelt, mis tuli loodusest eemaldada ja koheselt tules hävitada. Kui lõke maht kasvab suureks, siis põleb lõkkes kõik, ka täiesti toores asi.

Laupäeva õhtuks olime päris läbi. Tegime sauna tule üles. Õnneks hakkas saunaahi suhteliselt kergelt tõmbama ja sai hea pika niiske leili.

Ja tegime ahju tule ja pliidi alla ka, et saada sooja vett nõude pesemiseks.

Öösel oli ahi päris tuline, tuli pea voodis teisele poole keerata.

Pühapäeva hommikul lõke veel tossas ja kui viglaga natuke surasin, siis sain leegi üles, tuli on jätkusuutlik.

Päike paistis, koerad tuli kupatada autosse ja asuda Tallinna suunas tagasi sõitma.


Comments: Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?