20100628

Cannesi rannajalgpall

Olin reisil, viis päeva Cannesis reklaamifestivalil ja neli päeva Pariisis. Reklaamifestivali kõige emotsionaalsem osa oli rannajalgpalliturniir (nn. loovinimeste world cup), kus juhtus selline lugu, et eestlaste ja lätlaste ühistiim saavutas kõrge teise koha. Eurosport oli turniiri peasponsor ja tase oli osade võistkondade puhul üpriski kõva. Meile tõid edu meeskonnavaim ja soov/oskus rünnata ja skoorida. Lõime turniiril osalenud võistkondadest kõige rohkem väravaid.

Alagrupi mängud:
Eesti - USA 6:1 - ameeriklased olid kogukad, aga entusiastlikud. Saime vaikselt end käima.
Eesti - Kanada 7:4 - hokirahvus olid sitked, aga mitte nii osavad ja kiired.
Eesti - Portugal 3:4 - Portugali pojad olid tehnilised ja meid tabas ebaõnn, sest üks meie põhimeestest (sitked lätlane) ei saanud vigastuse tõttu kaasa teha. Ning Portugali tabas õnn, kui nad 3:3 seisult lõid oma värava alt karistuslöögist meile ristnurka.

Liivi ordu koostöö paranes iga mänguga ning kasvas ka meeskonna ja poolehoidjate hing. Mõnusalt kõvasti kõlas üle Cannesi ranna "Võitle, Eesti, võitle". Jalgpall liidab.
Teisipäeva õhtul võtsime osa õdusast festivali avamisest ning magama, sest kolmapäeval kell 11 algasid otsustavad mängud.

Veerandfinaal: Eesti - USSR 5:1 - nii nagu Eesti võistkond koosnes eestlastest ja lätlastest, nii koosnes Team USSR võistkond venelastest, ukrainlastest jms. Ainult delegatsioonide suurused olid erinevad. Ja seekord pöördvõrdelised mänguoskustega. Kiiresti ja konkreetselt lõime oma väravad ära ning hakkasime valmistuma poolfinaali pähkliks.

Poolfinaal: Eesti - Brasiilia 7:1 - Brasiilia võitis veerandfinaalis Argentinat 3:2 ja bravuuri oli õhus palju, kuid enneolematult ebaloogiliselt sai selles mängus kõik kiiresti selgeks. Meil tuli põhimõtteliselt kõik välja. Meistermängumees lätlane Robert lõi ise või tõmbas kaitsjad enda peale ja söötis mulle. Teisel poolajal oli vahepeal seis 7:0. See võit jääb eluks ajaks meelde.

Finaal: Eesti - Holland 3:4 lisaajal (normaalaeg 2:2) - Rand oli rahvast täis. Viimast korda kõlas meie meeskonna sõjahüüd "Marika" ning vapper väravavaht Kristjan, kaks sitket läti kaitset, mina ja lätlane Robert astusime lahingusse. Mäng algas võitluslikult ja jõuliselt, Eurospordi kohtunik vilistas meie kasuks karistuslöögi, mille Robert kindlalt ära lõi. Sama kordus ka meie värava all. 1:1. Poolaja lõpus läksime juhtima, kui hollandlaste suur väravavaht ei suutnud mu vasaku litakat tõrjuda. Teise poolaja alguses oleksime pidanud 3:1 ära lööma, aga paar poolikut võimalust jäi kasutamata ja nii lõid madalmaade oranžid pojad pusimisest viigi. Lisaaeg 3 minutit. Vastased läksid pusinast juhtima ning siis viigistasin väravaga, mis jääb mind kauaks emotsionaalselt toitma. Tegin kahele vastasele keskväljal ära ning virutasin paremaga posti kõrvale siukese litaka, et pidin lihtsalt karjuma "Võta välja". Kuid pusinast lõid hollandlased veel ühe ning kõlas lõpuvile. Napp kaotus ja enneolematu teine koht turniiril.

Vaata videot turniirist.

Eestlastest käisid platsil: Kristjan Seema, Erkki Tuisk, Erik Roose, Alvar Jaakson, Urmas Villmann, Mart Kase. Lisaks neli vaprat ja osavat lätlast. Ilma nendeta poleks me pooltki nii kõvad olnud. Pri Baltika Forever! Meeskonna produtsendid Marika Jahilo ja Jaanus Lillenberg. Fotosid meeskonnast.

Comments:
Mart,
su ülevaade on nii äge, et saadaksin lingi hea meelega kõikidele delegaatidele, kui lubad?
meie meeskonna sõjahüüdest sain teada ka nüüd...

Aitäh, et olid igal moel Eesti eest väljas!
 
Marika,
saada muidugi. Oli tore festival.
 
:)
teeb nalja
see väikese rahva või ka lihtsalt eestlaste... (siis järeliklt ka lätlaste) hirmus himu meelelahutusliku võistluse puhul (surm)tõsiselt võistelda

aga kindlasti oli teil palju lusti ka tõsiselt mängides

N
p.s. mis Pariisis su silma hakkas?
 
Surmtõsidus oligi ainuke variant, mis tegi selle turniiri emotsionaalseks ja meelelahutuslikuks. Vägev, ei muud.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?