20100618

Farewell NO99

Täna oli fiktiivselt mu viimane tööpäev Teatris NO99. (Ametlikult on juuli lõpp, aga vahepeal on kollektiivpuhkus.) Lahkun töölt omal soovil, sest otsin huvitavamaid ja inspireerivamaid väljakutseid.

Ma lõpetasin kaks aastat tagasi lavakooli ning suundusin tööle parimasse teatrisse Eestis. Ammendumine on lihtne tekkima, kuid 24 kuud on selgelt liiga ruttu. Mitte, et ma teaksin nüüd teatrist kõike, aga ma tean, et mu elu vajab rohkem funki ja tegusid. Rohkem kirge, riski, loomingut ja raha. Rohkem päevi, mil saan elada adrenaliinilaksust ja loominguhirmust.

Viimase kahe aasta jooksul oli eredamaks asjaks mu jaoks varahommikune lavastus “Startup”, sest oli meeletult tore pakkuda inimestele teatrit enne tööpäeva algust. Kommunikatsiooniprojektina oli edukas ja põnev ka Ühtne Eesti, mil 44 päeva kütsin projekti veebilehel ja sotsiaalmeedias.

Ka Teater NO99 tegevjuht Kaarel Oja lahkub töölt samal ajal kui mina. Võite sellest kõigest otsida mingit põlvkondliku vastuolu, kuid ärge mõelge intriige välja. Lihtsalt pole võimalik uskuda sellisesse teatrisüsteemi, kus on võimalused ja ressurssid väheste poolt kontrollitud ja meeskondlik avatud looming tegelikult puudub. Üldistamine on halb, aga julgen väita, et sama kehtib pea iga teatri kohta Eestis. Väjendite “teater”, “kunst”, “looming” all mõistetav on ühiskonnas liiga palju muutumas, et mitte panna tähele, et kuidas loojate peast on kadunud oluline. Tähtis on avatus, kaasatus ja protsess, aga neid pole.

Mult küsitakse iga päev, et mida ma edasi teen ja paljud arvavad, et mul on tagataskus “masterplan”.

Valetaksin, kui ütleksin, et mul pole mingeid mõtteid, mis edasi saab. Mõtteid on, kuid osad neist teostuvad nähtavasti alles mõne aja pärast ja osad on nähtavasti (hetkel) teostumatud.

Ja esialgu on mu mõtetes vaid reisimine ja maal konnadega tiigi ääres elu mõtte üle diskuteerimine.

Järgmist asja (asju), mis ma teen, teen ma kirega. Olgu see siis mu Mõte OÜ avalikumaks kasvatamine või mõni muu tegevus, mis on seotud loomingu, produtseerimise või reklaamiga.

Ja ma tean, et homme varahommikul väljub lennuk. Ja juba homme õhtul algab Cannes'is reklaamifestivali noortekonkurss, kus mina ja Teele-Reet paneme oma mõtlemise ja oskused proovile. Ja siis Pariis ja Offf.


Comments:
Head reisi ja edu edasises tegemises. Tänapäeval nagunii pole enam "koolist pensionini" karjääre olemas, muutused ja areng on tavaline.
 
Virtuaalne tööriistakast on sul häid riistu täis ning maailmas on palju parandamist vajavaid asju. Edu!
 
Tuult tiibadesse ja tulebki ikka edasi minna! Kunagi ei tea, mis nurga taga ootab, aga kui jääda samale kohale tammuma, siis ei saagi teada :)
Ära siis ikka teatrile võõraks jää ning tule tagasi uute ja huvitavate ettevõtmistega (nagu see "Startup"-ki Sul oli!)
 
Novat, Mart, nüüd oleme mõlemad vabad vabakutselised. Ei teagi, mis sest elust saab. Aga võtame vabalt, mõtleme suurelt, peaasi, et ei põe. Ilusat suve.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?