20100805

Miks mul on Google Wave'i kadumise pärast kahju

Mina kuulun nende väheste hulka, kes Wave'i aeg-ajalt ka kasutab/kasutas. Algatan seal mingeid projekte ja löön kaasa teiste algatustes. Ei satu wave.google.com aadrssile nii tihti kui docs.google.com, aga kolm-neli korda nädalas kindlasti. Wave on hea keskkond mõtete solgutamiseks, mis nõuavad aega. Saab kaasmõtlejate varasematele mõtetele vahele kirjutada jms.

Mis Wave'i puudus oli, oli loomulikult see, et ma oma iPadist ja iPhonest ei saanud sinna ligi. Ma ei tea, mis mul parajasti käes või lähim on, kui mingist varasemast mõttest mõte tekib ja mõte on vaja siis kiiresti õigesse kohta üles kirjutada.

Wave oli liiga keeruline, enamus mu kaastöötajaid ei oleks seda hakanud kunagi kasutama. Endiselt käib üks suur attachmentide saatmine e-mailiga ja lõppu ei näi tulevat. Aga Wave oli mu arust päris konkreetne üritus selles suhtes.

Vaatlen grupitööristu, mis ei asenda Wave'i:

Skype chat - kasutan pea iga päev, aga tööjuttu ajan harva, pläkutan sõpradega. Suur puudus võrreldes Wave'ga on see, et ma ei saa muuta eelnevalt kirjutatut. Samuti pole mu Skype kontaktide hulk nii suur, kui palju on inimestel gmaili aadresse. Mulle valmistab teatud sisemisi komplikatsioone võõra inimese lisamine skype kontaktiks, wave's oli võõra inimesega suhtlemise alustamine ja suhtlemine lihtsam.

Google Docs - on individuaalsete dokumentide kirjutamiseks suurepärane tööriist, aga teistega koos ühte tekstifaili seal toimetada ei ole harjunud. On tekkinud kõrvale ka chati aken sinna, aga võrreldes Wave'ga tundub see ei liha ega kala.

Wiki - ausalt öeldes pole kunagi kasutanud, kasutavad vist vähesed.

Panen kirja nõuded, mis grupitööriistale esitaksin:

* Peab olema äärmiselt lihtne inimesi lisada ja võimalikult paljud inimesed peaksid asja ka päriselt kasutama.

* Peab olema muudetav ja vaadatav nii telefonist, iPadist kui kõigist arvutimarkidest.

* Peab olema muudetav varasem tekst ja teiste kirjutatud tekst.

Kahest esimesest nõudest polnud Wave'i puhul kumbki täidetud, kuid midagi temas oli. Ning pakun, et olukord grupitööriistade sektsioonis läheb aina kirjumaks. Ja kindlasti kasutan Wave'i aasta lōpuni, sest punk on kasutada midagi, mille surm on teada.

Ja punk on see, et milline kamm ja kammajaa ikka nende Wave'i kutsetega oli.

Millist grupitööriista sa igapäevaselt kasutad ja miks?


Comments:
Skypes saab kirjutatud teksti muuta küll. Paremklikk või nool üles ja edit.
 
Ju siis on asi ikka minu harjumustes. Lihtsalt pole skype's kunagi teksti muutma juhtunud. Muutmist oli wave's teinekord vaja asjade kokku võtmiseks.
 
Mul on praegu töö juures huvitav grupitööriistade segapuder, kasutame Basecampi, Campfire jutukat, iChatti, webexi tüüpi veebikonverentse, Popplet.com ja tont teab veel mida. Minu jaoks parim grupitöö on siiski inimestega ühes toas olla, kaasas paber ja pliiats või tahvel ja markerid. Ei tea, millal ja kas üldse netiasjad sellele ligilähedale jõuavad, praegu veel pole.
 
Nõus. Aga ka ühes toas kohtumiste järel on vaja midagi kirja panna ning teistega jagada enne järgmist kohtumist, et igaüks saaks täiendada või individuaalselt ette valmistada. Ja sealt see attachmentide saatmine ja nende puine kommenteerimine alguse saab.
 
Skype + Basecamp + Google docs + whiteboard + Dropbox
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?