20100830

Quotista ei jää tulemata ja miks ma temast hoolin

Mulle meeldivad mõtted, millesse ma ise usun. Eelkõige on need sellised, mis võivad muuta mu igapäevast elu paremaks. Ma arvan, et meie veel vaka all olev Quotista - shared quoting experience muudab maailma paremaks.

Garage48 üritusel oli palju toredaid mentoreid, eriti toredad olid Skype taustaga härrasmehed ja Soome startup tüübid. Hea on inimestega suhelda. Aga üks kolmas mentor ütles meie idee peale irooniliselt "I don't read books".

Ma tahaksin ära põhjendada, et miks peab lugema raamatuid. Igasuguseid raamatuid.

Erinevaid raamatuid tuleb lugeda sellepärast, et inimesel oleks võimalikult lai silmaring ja mõtlemisvõime. Garage48 on suurepärane üritus, teistes eluvaldkondades tegutsevatel inimestel on Eesti startupi meestelt palju õppida. Et kuidas seista oma valdkonna käekäigu eest. Sain palju toredaid uusi tutvusi ja ideid.

Aga kui midagi jäi Tartust kripeldama, siis oli see osalejate suhteliselt madal üldine intelligentsus. Muidugi loevad tegelikult ainult erialased oskused, aga inimese silmist ja lausetest peegeldub, et kui palju raamatuid on ta hiljuti läbi lugenud. See on maailmas üleüldse väga suur probleem, see lihtsuse ja pealiskaudsuse poole liikumine. Seepärast olengi mina nende startup mõtete pooldaja, mille taga on midagi rohkemat kui nali või mäng või kiire raha. Hea, et Defolio võitis.

Olen viimasel ajal liiga vähe lugenud. Olen tegelenud igasugu teiste ja kolmandate asjadega. Lisaks sellele, et Quotistaga tahaks ideaalis võidelda tühjuse vastu, mida on Facebook täis, tahaks tegelikult iseennast distsiplineerida rohkem lugema. Mul on vaja täidet mõtetele ja päevadele.

Olid kaks toredat päeva Tartus, millest tavatöösse tagasi naasta on väga raske.

Comments:
btw. häid "alusta oma äri" raamatuid on vähe. just selliseid mida garage48 tegijatel või mõnel It tudengil vaja oleks. teie poolt reklaamitud rework väärtusekski on peamiselt 90% ulatuses pildid.
 
Hei, vahva oli lõpuks näost-näkku näha. Blogi ju ammu juba jälginud.

Quotista oli sisu poolest projektidest mu lemmik (peale enda oma muidugi). Rohkem raamatute lugemise point väga õige, kuigi tundub, et garaazh keeras enda õhtuse aja vähemalt mõneks ajaks veel rohkem kompuutri suunas. Samas on just viimasel paaril nädalal riiulisse põnevat uut lugemist siginenud. Tuleb aeg leida.
 
Siim, muidugi oli vahva näha silmast-silma. Teinekordki. Loodan, et meie Quotista saab lähipäevil ka nõnda valmis, et hakkab päriselt-päriselt tööle.

Toivo, Reworki mina pole lugenud ma ise, aga kuna paljud inimesed Garage48 ürituselt kiitsid seda raamatut, siis võib-olla võtan ette. Võtan ette, et see on esimene raamat, mille iPadis läbi loen.
 
Mart, sõida trammiga! Käin sellega tööl ja iga jumala (töö)päev 20 + 20 min lugemisaega garanteeritud. + veel enne magamaminekut ja kui hästi läheb, siis veel paar hetke päeva jooksul siit sealt. Ja tulemuseks on tubli tund - poolteist iga päev. Selle skooriga olen päris rahul - paar aastat tagasi võisin sellest vaid unustada.
 
Postita kommentaar



<< Home
eXTReMe Tracker

This page is powered by Blogger. Isn't yours?